search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:58
MENU CLOSE

Καθηγητής Βατόπουλος: Η επόμενη μέρα θα έχει μάσκες, μέτρα υγιεινής, απόσταση (Video)

21.04.2020 19:14
Κορωνοϊός: Γάμοι, τελετές, μπαρ - Έτσι δημιουργούνται οι εστίες υπερμετάδοσης - Media

 

Για την επόμενη μέρα της παύσης των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV o καθηγητής μικροβιολογίας Aλκιβιάδης Βατόπουλος. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα κρούσματα που βρέθηκαν στο Κρανίδι λέγοντας ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν πρέπει να φύγουν εκτός εστίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιδημιολογικά δεν είχαμε 150 κρούσματα αλλά ένα. Ουσιαστικά όλοι κόλλησαν μεταξύ τους. Επιδημιολογικά είναι ένα γεγονός που σημειώθηκε σε μία κλειστή περιοχή. Το θέμα είναι να μην έχει φύγει η κατάσταση εκτός περιοχής».

«Η ζωή μας θα είναι λίγο διαφορετική απ’ ό,τι ήταν μέχρι τώρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν θα γυρίσουμε στο παρελθόν από τη μία μέρα στην άλλη καθώς θα υπάρχει τόσο σταδιακή άρση των μέτρων όσο και στενή παρακολούθηση της επιδημίας. Τι θα γίνει και πως θα είναι η πραγματικότητα σε λίγους μήνες δεν το ξέρουμε. Όμως φοβάμαι ότι θα περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας, μέτρα υγιεινής, απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους» ανέφερε αρχικά ο κ. Βατόπουλος. 

«Το πότε θα βγούμε από τα μέτρα δεν είναι μακριά. Έχω την αίσθηση ότι μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα αρχίσουμε να έχουμε μια σταδιακή απεμπλοκή από τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Απαντώντας στο εάν μπορεί να υπάρξει κοινωνική αποστασιοποίηση στις παραλίες επεσήμανε ότι «στις παραλίες επιθυμούμε μία μοναχική περιοχή για να κάνουμε το μπάνιο μας. Παράλληλα οι ταβέρνες είναι σχετικά εύκολο να έχουν λιγότερα τραπέζια. Χρειάζεται να υπάρξει μία εφευρετικότητα. Το δύσκολο είναι πως θα έρχονται στη χώρα οι τουρίστες. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση για το πως θα πείσουμε τους ξένους να έρθουν στην Ελλάδα αλλά και το πως θα τους υποδεχθούμε. Και αυτό διότι δεν μπορούμε να τους βάλουμε σε καραντίνα όταν φτάσουν στη χώρα μας» υποστήριξε ο καθηγητής μικροβιολογίας.

Ακόμη απαντώντας στο ερώτημα για το εάν υπάρχει ασφαλής μέθοδος υποβολής τουριστών σε διαγνωστικά τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο εξήγησε ότι «μέχρι τότε θα υπάρξει καθώς είτε τα αντισώματα θα υπάρχουν ως εξέταση, είτε θα υπάρχουν μοριακά τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγαίνουν σε πέντε λεπτά». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54