search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:42
MENU CLOSE

«Θύμα» του κορωνοϊού και ο ΟΛΘ – Μείωση 11% στη διακίνηση κοντέινερ

21.04.2020 19:54
Υπεγράφη η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην ΟΛΘ ΑΕ - Media

 

Αρνητική είναι η επίδραση που έχει η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και συνακόλουθα στη διακίνηση φορτίων μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση ο ΟΛΘ, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το μήνα Μάρτιο σημείωσε μείωση 11% και 2,5% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τον Απρίλιο η διακίνηση από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Συμβατικό Λιμάνι αναμένεται να μειωθεί κατά 12% και 24% αντίστοιχα, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2019.

Καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς το 2ο Τρίμηνο του 2020 και με βάση τα τρέχοντα διαθέσιμα στοιχεία, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου το 2ο Τρίμηνο του 2020 αναμένεται να παρουσιάσει μείωση κατά 12% και 27% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του Έτους 2019.

«Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για την παγκόσμια κοινότητα, η ΟΛΘ Α.Ε. θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με υπευθυνότητα και επίγνωση του ρόλου της, για την ομαλή λειτουργία του Λιμανιού και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπλέον, η Εταιρεία προέβη σε άμεσες και συνεχείς ενέργειες για την πρόληψη των κινδύνων της πανδημίας και τη διατήρηση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει να εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα, με κύριο μέλημα την υγεία των εργαζομένων της, των εξωτερικών συνεργατών της και των συναλλασσόμενων με αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24