search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:15
MENU CLOSE

Mήνυση Σπίρτζη για ανάρτηση σκίτσων κατά ΣΥΡΙΖΑ σε κρατική ιστοσελίδα

22.04.2020 09:01
Mήνυση Σπίρτζη για ανάρτηση σκίτσων κατά ΣΥΡΙΖΑ σε κρατική ιστοσελίδα  - Media

 

Μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου -όπως αναφέρει σε δήλωση του- να εξευρεθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι κατά νόμο κυρώσεις για «παράνομες και πρωτόγνωρες, στη μεταπολίτευση, πράξεις και πρακτικές χρησιμοποίησης επίσημων κρατικών μέσων προς εξυπηρέτηση κομματικών στόχων, παραβιάζοντας τις συνταγματικές εγγυήσεις της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και της δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας»

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σπίρτζης «στις 16 Απριλίου 2020 διαπιστώθηκε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού κράτους www.gov.gr,  η οποία τιτλοφορείται ως «η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους» που «φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου» αναρτώνταν καθημερινά πολιτικές γελοιογραφίες γνωστών σκιτσογράφων, οι οποίες αφορούσαν το πρόσωπο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον απελθόντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και που εμφανώς κατέτειναν σε αρνητικό – δηκτικό σχολιασμό.

Προφανώς και οι γελοιογραφίες αυτές αν εντάσσονταν στο πλαίσιο της δημοσίευσης τους στον Τύπο θα ήταν απόλυτα συμβατές με την ελευθερία έκφρασης και την ελευθεροτυπία που κατοχυρώνεται τόσο στο Σύνταγμα μας όσο και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Η δημοσίευση τους όμως στην επίσημη κρατική ενημερωτική ιστοσελίδα, η οποία μάλιστα, εν μέσω του κορωνοϊού εξυπηρετεί υποχρεωτικά χιλιάδες συμπολίτες μας, συνιστά ευθεία και κατάφωρη παραβίαση των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και παραβιάζει ευθέως το άρθρο 29 του Συντάγματος».

Η αντίδραση των σκιτσογράφων για το gov.gr

Με κοινή ανάρτηση στα social media σχολίασαν Πετρουλάκης – Χαντζόπουλος «άδειασαν» την κυβερνητική πρωτοβουλία να αναρτηθούν πολιτικά σκίτσα τους στο OpenGov μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν. «Είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας να αναρτηθούν στο OpenGov δημοσιευμένα σκίτσα μας για τον κορωνοϊό, ως κοινωνικό μήνυμα», έγραψαν οι σκιτσογράφοι της «Καθημερινής». «Προφανώς δεν συμφωνούμε που ανέβηκαν και πολιτικά σκίτσα», πρόσθεσαν. 

«Ξηλώθηκε» η συγκεκριμένη ενότητα

Nα θυμίσουμε ότι μετά την κατακραυγή στα social media, οι αρμόδιοι «κατέβασαν» τη συγκεκριμένη ενότητα όπως φαίνεται από το ακόλουθο link https://covid19.gov.gr/skitso-tou-arka-5/

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50