search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:41
MENU CLOSE

Δασική Υπηρεσία της Ισλανδίας: «Δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε ανθρώπους; Αγκαλιάστε δέντρα» (Photos)

22.04.2020 09:20
Δασική Υπηρεσία της Ισλανδίας: «Δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε ανθρώπους; Αγκαλιάστε δέντρα» (Photos) - Media

 

Την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, η Ισλανδική Δασική Υπηρεσία παροτρύνει τους κατοίκους της χώρας να βγουν έξω στο δάσος για να αγκαλιάσουν ένα δέντρο και να απολαύσουν όλα τα οφέλη που προσφέρει η επαφή.

«Το θεωρήσαμε ως συμβολή μας στην κρίση της πανδημίας» δήλωσε ο διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας, Throstur Eysteinsson στο Insider Britain. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς στη δασοκομία εκτός από το να πούμε: Ελάτε στο δάσος”».

Η Ισλανδία έχει υιοθετήσει μια λιγότερο περιοριστική προσέγγιση για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού. Ενώ όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό βρίσκονται σε καραντίνα, στη χώρα δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Το μήνυμα του «Ελάτε στο δάσος» διαδόθηκε όταν ένας δασοφύλακας δημοσίευσε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους τα οφέλη από το αγκάλιασμα των δέντρων.

Ο διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας της Ισλανδίας και οι συνάδελφοί του είδαν ότι είναι ευκαιρία να διαδώσουν το μήνυμά τους σε ένα ευρύ κοινό. Στην ιστοσελίδα της Δασικής Υπηρεσίας δημοσιεύθηκε ένα φωτογραφικό κολάζ με δασοφύλακες, φίλους, μέλη οικογενειών να αγκαλιάζουν ένα δέντρο.

Στο μήνυμα παροτρύνει τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν τα δέντρα, ο Eysteinsson διευκρινίζει ότι είναι τόσο κυριολεκτικό, όσο και μεταφορικό. «Μια βόλτα στο δάσος είναι καλή για εσάς και είναι ωφέλιμη για το ηθικό σας σε δύσκολες στιγμές. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να αγκαλιάσετε κυριολεκτικά ένα δέντρο» είπε ο Eysteinsson. «Αλλά τα δέντρα δεν θα ενοχλούνταν» πρόσθεσε.

«Όταν αγκαλιάζεις [ένα δέντρο], το νιώθεις πρώτα στα δάχτυλα των ποδιών σου και μετά στα πόδια σου και στο στήθος σου και μετά στο κεφάλι σου» ανέφερε ο δασοφύλακας Þór Þorfinnsson σε συνέντευξη στην Ισλανδική Υπηρεσία Ραδιοτηλεόρασης RÚV. «Είναι ένα υπέροχο αίσθημα χαλάρωσης και μετά είστε έτοιμοι για μια νέα μέρα και νέες προκλήσεις» τόνισε.

«Δεν είναι κάτι που μπορείτε απαραίτητα να εξηγήσετε πολύ καλά, αλλά το να βρίσκεστε σε διαφορετικό περιβάλλον από το γραφείο ή από το σπίτι σας είναι αναζωογονητικό» είπε ο Eysteinsson.

«Νιώθετε κάπως ανανεωμένοι. Καθαρίζει το μυαλό. Με κάποιο τρόπο σταματάτε να σκέφτεστε τις καθημερινές σας ανησυχίες».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:41