search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Πέντε συμβουλές για να μειώσετε το οικονομικό άγχος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού

22.04.2020 11:29
Σουηδία: Προτρέπει την τηλεργασία μέχρι το 2021 - Media

 

Τα οικονομικά είναι η κορυφαία αιτία άγχους γενικά στη ζωή μας αλλά και ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας. Όμως παρ όλη την αβεβαιότητα που επικρατεί, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι. Η λήψη βιαστικών αποφάσεων δεν έκανε ποτέ σε κανέναν καλό και το ίδιο ισχύει και για τα οικονομικά σας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Jenny.gr αλλά εστιάστε σε όλα όσα μπορείτε να κάνετε τώρα, για να λάβετε έξυπνες οικονομικές αποφάσεις και να μειώσετε το άγχος,.

Μην ελέγχετε συνέχεια το εισόδημά σας εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες

Με τέτοιες ασταθείς μεταβολές στην αγορά, είναι λογικό το εισόδημά της επιχείρησή σας να μην είναι πλέον σταθερό. Μην ελέγχετε τον λογαριασμό σας κάθε μέρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να πέσει, όπως είναι πολύ πιθανό να επανέλθει στους επόμενους μήνες καθώς ο κόσμος θα ξεκινήσει να εργάζεται για να ανακάμψει από αυτήν την πανδημία.

Ξεκινήστε ή προσπαθήστε να δημιουργήσετε ταμείο έκτακτης ανάγκης

Το να έχετε φυλαγμένα κάποια χρήματα σε περίπτωση ανάγκης, είναι κάτι που πρέπει να το κάνετε ανεξάρτητα από τι συμβαίνει. Εάν έχετε ήδη ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι, τότε έχετε κάνει μια καλή αρχή. Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε σταθερή απασχόληση αυτή τη στιγμή, θα πρέπει σίγουρα να εστιάσετε στη δημιουργία ταμείου έκτακτης ανάγκης ή στο να συνεχίσετε να εξοικονομείτε κάποια χρήματα.

Μειώστε τα περιττά έξοδα

Το καλό με την καραντίνα είναι ότι μπορείτε πιο εύκολα να παρακολουθείτε τι ξοδεύετε. Ναι, εξακολουθούν να υπάρχουν πιστωτικές κάρτες και το διαδίκτυο, αλλά πράγματα όπως τα ταξίδια, οι διακοπές ή οι συναυλίες δεν είναι πλέον επιλογές, οπότε εξοικονομείτε τουλάχιστον εκεί. Μια καλή λύση είναι να δημιουργήσετε μια λίστα με κάθε μηνιαίο κόστος που έχετε, τόσο σταθερό όπως ενοίκιο, όσο και μεταβλητό κόστος όπως είδη σούπερ μάρκετ ή είδη οικιακής χρήσης. Στη συνέχεια μειώστε τα έξοδα όπου μπορείτε.

Κάντε ένα σχέδιο

Βρείτε απλούς τρόπους για να ζείτε πιο λιτά και κάντε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό και ακολουθήστε τον. Ο στόχος είναι να γνωρίζετε το ελάχιστο μηνιαίο ποσό που χρειάζεστε για να καλύψετε τους λογαριασμούς και τις δαπάνες για τους επόμενους μήνες και μετά μπορείτε να κάνετε ένα σχέδιο. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση ελέγχου.

Μείνετε ήρεμοι και εστιασμένοι

Για οικογένειες που έχουν βιώσει οικονομικές δυσκολίες λόγω αυτής της πανδημίας, η αντίδρασή μπορεί να είναι να αποφεύγουν να σκέφτονται τον προϋπολογισμό ή τα χρήματα γενικά. Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να κάνετε ένα σχέδιο, γιατί ενώ αυτή η κρίση δεν θα διαρκέσει για πάντα, οι επιλογές χρημάτων που κάνετε σήμερα μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στην οικονομική σας κατάσταση.

Συνεχίστε να ενημερώνεστε, αλλά αλλά προσπαθήστε να μην αφήσετε το άγχος των χρημάτων να σας καταβάλει. Αποσπάστε τον εαυτό σας με την εύρεση μερικών (ανέξοδων) τρόπων για να ασχοληθείτε όσο μένετε σπίτι, όπως να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας, να δοκιμάσετε νέες συνταγές, να κάνετε διαλογισμός και να φροντίσετε τον εαυτό σας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:20