search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:34
MENU CLOSE

Μυστήριο με υποκλοπή δεδομένων από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν

22.04.2020 17:58
Μυστήριο με υποκλοπή δεδομένων από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν - Media
 
Επίθεση από χάκερς φέρεται να δέχθηκε το Ινστιτούτο Ιολογίας της πόλης Ουχάν, το οποίο διατηρεί μια σειρά εγγράφων και ντοκουμέντων σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών media, οι χάκερς επιτέθηκαν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Ιδρύματος Gates, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και του παραπάνω κινεζικού Ινστιτούτου.
 
​Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για υποκλοπή χιλιάδων emails, κωδικών και εγγράφων, τα οποία βρίσκονταν σε ηλεκτρονική μορφή.
 

Μάλιστα, προβληματισμός εγείρεται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα ενδεχομένως συνδέονται με την εν εξελίξει πανδημία της COVID-19.
 
Ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη χώρα της Ασίας ανέρχονται σε 4.632, ενώ τα συνολικά κρούσματα υπερβαίνουν τα 82.700.
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιβεβαιωμένοι νοσούντες ξεπερνούν τους 2,5 εκατ., ενώ οι θανόντες αριθμούν σε 178.562, εκ των οποίων οι 45.000 στις ΗΠΑ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένως αφήσει αιχμές για την προέλευση του ιού, υπαινισσόμενος ότι ενδέχεται να προέρχεται από εργαστήριο της Γουχάν.
 
Ωστόσο, τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο ιός έχει ζωική προέλευση και δεν έχει κατασκευαστεί σε κάποιο εργαστήριο.
 
Πηγή: Sputnik
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33