search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Μπλόκο στην ενημέρωση από την κυβέρνηση

23.04.2020 05:59
Κορωνοϊός: Περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι χθες Σάββατο - Συλλήψεις και πρόστιμα - Media

 

Τον κεντρικό έλεγχο στη ροή πληροφόρησης για την εξέλιξη της νόσου του Covid-19 επιχειρεί να διατηρήσει η κυβέρνηση για όλα τα ΜΜΕ, κεντρικά και περιφερειακά. Η απαγόρευση που εκδόθηκε για όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να μην ενημερώνουν Μέσα και δημοσιογράφους, προκάλεσε την εύλογη αντίδραση τόσο των δημοσιογραφικών Ενώσεων και των δημοσιογράφων, όσο και των εκδοτών στην περιφέρεια. Όλες οι συνδικαλιστικές Ενώσεις της περιφέρειας αντέδρασαν έντονα, ενώ ο Σύνδεσμος Εκδοτών (ΣΗΠΕ) ζήτησε να οργανωθούν τοπικά κέντρα ενημέρωσης της Πολιτικής Προστασίας στις πόλεις όπου υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς.

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας έκανε τα πράγματα χειρότερα. Με έγγραφό του προς όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων πανελλαδικά, επαναλαμβάνει την απαγόρευση ενημέρωσης προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ για τα κρούσματα ή την πορεία της νόσου και καθιερώνει τη γραπτή άδεια για ρεπορτάζ! Τα ΜΜΕ ή οι δημοσιογράφοι, δηλαδή, που θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ στα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα εκδίδει γραπτή άδεια!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ηπείρου, στην εντολή αντέδρασε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο μετέχει και σε έρευνα για τον κορονοϊό, ο οποίος δήλωσε πως «το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση και την ενημέρωση δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας», γι’ αυτό και, όπως τόνισε, δεν θα υπακούσει στη εντολή για μη πληροφόρηση.

Η επιλογή αυτή συνιστά πρωτοφανή κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης στη δουλειά των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας. Εντυπωσιακό είναι πως προς το παρόν έχουν αντιδράσει έντονα μόνο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις, οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες της περιφέρειας. Στα κεντρικά ΜΜΕ ακολουθούν πιστά την καθημερινή ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας και δεν έχουν ρεπορτάζ από τα νοσοκομεία.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:07