search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Κρήτη: Από τώρα κλείνονται ραντεβού στα κομμωτήρια – Θεριεύουν τα «πειρατικά» ψαλίδια!

23.04.2020 06:52
Κρήτη: Από τώρα κλείνονται ραντεβού στα κομμωτήρια - Θεριεύουν τα «πειρατικά» ψαλίδια! - Media

 

Με τόσες μέρες καραντίνα… η υπομονή και το μαλλί έχουν θεριέψει. Τα τηλέφωνα των επαγγελματιών ήδη έχουν ξεκινήσει να δέχονται κλήσεις από κόσμο: Τα ραντεβού κλείνονται και η λίστα αναμονής συμπληρώνεται.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα κάποιοι δεν… άντεξαν: Είτε επέλεξαν να περιποιηθούν μόνοι την κόμη τους, είτε απευθύνθηκαν σε… “πειρατικά” ψαλίδια, ορισμένα εκ των οποίων έκαναν… “χρυσές δουλειές” στη σκιά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το cretalive με το που ήρθε το lockdown “πιστεύαμε ότι δεν θα χάναμε την πελατεία μας, γιατί το κλείσιμο θα διαρκούσε ένα μήνα”, είπε στο Cretalive ο πρόεδρος του συλλόγου κουρέων κομμωτών καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείου, κ. Νεκτάριος Πολυμίλης.

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων, όμως, (άθελά της!) άνοιξε… χώρο στην παρανομία: “Εάν τα βαλιτσάκια έκαναν μία φορά… πάρτι, πριν τον κορωνοϊό, τώρα έκαναν… δέκα φορές!” υποστηρίζει ο κ. Πολυμίλης.

Προ μηνών, όταν ακόμα ο κορωνοϊός δεν βρισκόταν καν στο λεξιλόγιό μας, ο Σύλλογος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο.

Η πάταξη του φαινομένου είναι αρκετά περίπλοκη υπόθεση, διότι απαιτεί σε πρώτο χρόνο ονομαστική καταγγελία και σε δεύτερο… απόδειξη χρηματισμού, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως εξηγεί ο κ. Πολυμίλης. “Μπορεί οποιοσδήποτε να βγει και να πει ότι κουρεύει τον άλλον φιλικά, χωρίς να του πάρει λεφτά”.

Οι επαγγελματίες του κλάδου που επιλέγουν να πηγαίνουν με τον… σταυρό στο χέρι, μπαίνουν…μέσα: “Το καθαρό μας κέρδος από μία απόδειξη δέκα ευρώ, που στοιχίζει ένα απλό κούρεμα, είναι μόλις δύο ευρώ” σημειώνει ο κ. Πολυμίλης, που διαπιστώνει επίσης ότι “το επίπεδο του επαγγέλματός μας έχει πέσει πάρα πολύ, διότι βγαίνει ο οποιοσδήποτε και χωρίς να έχει κάνει σπουδές ή να έχει κατάρτιση, παριστάνει τον κομμωτή”.

Τηλέφωνα γίνονται για την μέρα του πρώτου κύματος της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Και πάλι όμως, ο πρόεδρος του συλλόγου κουρέων κομμωτών καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείου δεν περιμένει έξαρση στη δουλειά: “στο 50-50 είναι”, μια και δούλεψαν τα… βαλιτσάκια!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:20