search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Εκνευρισμός στις ΗΠΑ με την Τουρκία: Η Άγκυρα «ψάχνεται» να αγοράσει κι άλλους ρωσικούς πυραύλους

23.04.2020 16:49
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιτίθενται «αυστηρά» στην αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων από την Τουρκία και «ανησυχούν βαθιά» μετά τις τελευταίες αναφορές ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις προσπάθειές για να καταστήσει τα όπλα λειτουργικά, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτάγκους στο Reuters, την Δευτέρα.
 
«Συνεχίζουμε να τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενων συζητήσεων για κυρώσεις και παραμένει σημαντικό εμπόδιο στις διμερείς σχέσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν και οι ανώτεροι αξιωματούχοι του κατανοούν τη θέση μας», δήλωσε η Ορτάγκους.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ πέταξαν εκτός του προγράμματος των F-35 την Τουρκία, μετά την αγορά των S-400, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φέρεται να παζαρεύει την αγορά ρωσικών μαχητικών, αλλά και άλλων αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων με τη Μόσχα.
 
Πηγή: Reuters
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:49