search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:21
MENU CLOSE

Πυρά Φίλη κατά υπουργείου Παιδίας: H κυβέρνηση θέλει να τα δώσει όλα στο ιδιωτικό σύστημα εκπαίδευσης

23.04.2020 17:13
Φίλης: Τα σχολεία ανοίγουν ανοχύρωτα - Media
 
Έντονη κριτική άσκησε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος για το νομοσχέδιο της Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, μιλώντας στο Mega.
 
Ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «πρόκειται για απόπειρα παραβίασης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και υφαρπαγής της κοινοβουλευτικής ψήφου. Και έρχεται μάλιστα σε συνέχεια άλλων σοβαρών εκπαιδευτικών θεμάτων που μας απασχόλησαν αυτές τις μέρες, αλλά δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν και να ελεγχθούν διεξοδικά στο κοινοβούλιο -αν εξαιρέσει κανείς μια επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλα για την αδιαφορία και ανικανότητα του υπουργείου να εφοδιάσει με ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους πιο φτωχούς μαθητές, εκείνους που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».
 
«Η κυβέρνηση βρήκε ανοιχτή την πόρτα με τις έκτακτες συνθήκες και αξιοποιώντας τις περαιτέρω, επιχειρεί τώρα να περάσει ακόμα και νόμο, οι διατάξεις του οποίου μάλιστα δεν είναι επείγουσες. Πρόκειται για ρυθμίσεις που θα υποβαθμίσουν τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις βαθμίδες», προσέθεσε, λέγοντας ότι «για παράδειγμα, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, αναιρείται η μείωση στους 22 μαθητές ανά τάξη που είχε θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπεται να φτάσουν και τους 26(!), κάτι που σημαίνει δυσμενέστερες συνθήκες για τα παιδιά μας αλλά και λιγότερους εκπαιδευτικούς στις τάξεις, μόνιμους και αναπληρωτές».
 
«Γιατί όλα αυτά; Γιατί ολόκληρη η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι να καταστεί το δημόσιο σχολείο πιο δυσπρόσιτο στους μαθητές και να στραφούν οι οικογένειες στη λύση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Διέπεται δηλαδή από μια σκληρά ταξική ιδεολογία και ιδεοληψία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, που θέλει να τα δώσει όλα στο ιδιωτικό σύστημα εκπαίδευσης», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Παιδείας
 
«Το είδαμε πρόσφατα και με την αριστεία των ΚΕΚ και τη δήθεν εκπαίδευση – επιμόρφωση, που δεν ήταν τίποτα άλλο από μια βάναυση προσβολή των επιστημόνων μας, να πρέπει να περάσουν 100 ώρες μπροστά από κωμικές σελίδες για να εισπράξουν ένα βοήθημα 600 €. Αλλού ήταν βέβαια η ουσία, στα 84 εκατομμύρια που θα λάμβαναν δώρο τα ιδιωτικά ΚΕΚ και οι 7 πλατφόρμες, και όχι στην με οποιοδήποτε τρόπο ενίσχυση και επιμόρφωση των μηχανικών, των δικηγόρων και των άλλων επιστημόνων» είπε
 
Υποστήριξε, δε, ότι «ήταν νίκη ο εξαναγκασμός της κυβέρνησης σε άτακτη υποχώρηση με την ουρά στα σκέλια και μας δείχνει το δρόμο και για το πολυνομοσχέδιο. Πανεκπαιδευτικός αγώνας για να μη γυρίσει το ρολόι της εκπαίδευσης πίσω στην προ του 2015 διάλυση».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15