search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Σπινθήρες από μηχάνημα παροχής οξυγόνου που χρησιμοποιούσε προκάλεσαν έκρηξη – Νεκρή ηλικιωμένη

23.04.2020 17:19
Σπινθήρες από μηχάνημα παροχής οξυγόνου που χρησιμοποιούσε προκάλεσαν έκρηξη – Νεκρή ηλικιωμένη - Media

 

Υπό την υποψία ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό, η ηλικιωμένη στη Μ. Βρετανία είχε υποβληθεί σε θεραπεία με μηχάνημα παροχής οξυγόνου.

Ωστόσο, σπινθήρες στην καλωδίωση του μηχανήματος έβαλαν φωτιά σε μια πολυθρόνα και η φιάλη οξυγόνου προκάλεσε έκρηξη, σύμφωνα με αστυνομική έρευνα.

Η 68χρονη πέθανε κατά την έκρηξη στο σπίτι της στο Walsall, West Midlands, αργά το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα.

Στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς όταν τους κάλεσαν μέλη της οικογένειάς της αφού άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

Αλλά καθώς άρχισαν τη θεραπεία με οξυγόνο, οι σπινθήρες που εκτοξεύτηκαν από τη συσκευή και ανάφλεξαν την πολυθρόνα όπου καθόταν η 68χρονη.

Ο σύζυγός της Dave, η κόρη της Kelly, η εγγονή Mackenzie και οι δύο τραυματιοφορείς κατάφεραν να φύγουν από το σπίτι.

Η 68χρονη δεν μπορούσε να διασώσει καθώς οι φλόγες δεν είχαν τεθεί υπό έλεγχο και πέθανε στην καρέκλα ως αποτέλεσμα «θανατηφόρων εγκαυμάτων».

Η έκρηξη κατέστρεψε εντελώς τη στέγη. Σύμφωνα με τις περιγραφές, «μέσα σε λίγα λεπτά από την καλωδίωση του κυλίνδρου οξυγόνου, παρατηρήθηκαν σπινθήρες. Πυρκαγιά ξέσπασε στην πολυθρόνα όπου ήταν τοποθετημένη η συσκευή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:19