04/07/2020 18:16:15

Κορωνοϊός-Ιαπωνία: Οι γυναίκες είναι... αναποφάσιστες, για ψώνια μόνο οι άνδρες! - Σάλος από δηλώσεις δημάρχου

Κορωνοϊός-Ιαπωνία: Οι γυναίκες είναι... αναποφάσιστες, για ψώνια μόνο οι άνδρες! - Σάλος από δηλώσεις δημάρχου - Media

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιαπωνία η δήλωση του δημάρχου της πόλης Οσάκα ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού, οι άνδρες είναι αυτοί που πρέπει να βγαίνουν για ψώνια, καθώς οι γυναίκες είναι... αναποφάσιστες.

«Οι γυναίκες χρειάζονται πολύ χρόνο καθώς κάνουν βόλτες στους διαδρόμους και διστάζουν να πάρουν το ένα προϊόν ή το άλλο. Οι άνδρες μπορούν να βρουν τα πράγματα που τους έχουν γράψει να πάρουν και να φύγουν, γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερο να πηγαίνουν αυτοί για ψώνια, αποφεύγοντας την ανθρώπινη επαφή», δήλωσε ο 56χρονος Ιχίρο Ματσούι.

Όταν ένας δημοσιογράφος αντέδρασε εκείνη την ώρα, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα σχόλιά του μπορεί να παρεξηγηθούν, αλλά αυτό ισχύει στην οικογένειά του.

Όπως ήταν λοιπόν φυσικό, η συγκεκριμένη δήλωση του δημάρχου δεν πέρασε απαρατήρητη και ασχολίαστη από τους χρήστες του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρήστης του Twitter τον κατηγορεί πως «δεν σέβεται τις γυναίκες και τους άνδρες», ενώ άλλος χαρακτήρισε το σχόλιό του «γεμάτο προκαταλήψεις εναντίον των γυναικών» προσθέτοντας πως «υπάρχουν αναποφάσιστοι άνδρες και ευκίνητες και έξυπνες γυναίκες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.