search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – «Ταξιάρχαι»: Στην κλινική ο Σωτήρης Τσιόδρας – Άλλοι έξι θετικοί στον ιό, συνολικά 37 νοσούντες (Photos/Video)

24.04.2020 09:48
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση Τσιόδρα μετά το τέλος του briefing - Media

 

Σε εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι» προχωρούν οι αρχές μετά και τον θάνατο τριών ασθενών από κορωνοϊό. Στην κλινική έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από την κλινική άλλοι έξι ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊο στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με τη νόσο Covid-19.

Συνολικά στην κλινική υπήρχαν 116 αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς και 110 προσωπικό από τους οποίους 37 (οι 17 ασθενείς και οι 17 εργαζόμενοι συν τους τρεις νεκρούς) βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από την κλινική ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι όλοι οι θετικοί στον κορωνοϊό αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί σε μονάδες υγείας της Αττικής. «Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τους παρακολουθούν στενά τις επόμενες 7 ημέρες. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη ενώ θα υποβάλονται σε εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο. Είναι πολλοί για να πάνε σε άλλη κλινική» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι 17 ασθενείς που έχουν κριθεί θετικοι στον κορωνοϊό έχουν φύγει από την κλινική ενώ όπως είπε «υπάρχουν 17 εργαζόμενοι ασυμπτωματικοί σε καραντίνα στο σπίτι τους». Συνολικά στην κλινική υπήρχαν 116 αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς και 110 προσωπικό από τους οποίους 37 (οι 17 ασθενείς και οι 17 εργαζόμενοι συν τους τρεις νεκρούς) βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με τον κ. Τσιόδρα να μιλά για «σημαντική επιδημία». «Έχουν ληφθεί τα μέτρα θα τους υποστηρίξουμε όπως μπορούμε για να σταματήσει το κακό» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας. 

Στην κλινική που βρίσκεται στo Περιστέρι, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν  ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην Πολιτική Προστασία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19. Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Τους φακέλους όλων των ασθενών και το πόρισμα της αυτοψίας αναμένει ο Εισαγγελέας

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορονοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη , η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της Κλινικής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:46