search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:14
MENU CLOSE

Στο κάδρο του σκανδάλου των ΚΕΚ βάζει τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας

24.04.2020 12:20
5072589_0.jpg

 

Αιχμές για τις ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού όσον αφορά την υπόθεση με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το ερώτημα που θέτει μετ’ επιτάσεως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 24ωρα, γιατί το Μαξίμου δεν αποπέμπει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα διερωτήθηκε αν η σύμβουλος της γενικής γραμματέως του υπουργείου κας Στρατινάκη που συνδέεται με τα Κέντρα Κατάρτισης όπως αποκάλυψαν δημοσιεύματα τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση τον Οκτώβριο από τον Γιάννη Βρούτση ή από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με άλλα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στην κατεύθυνση της ευθείας εμπλοκής του Μαξίμου στην υπόθεση ως εξήγηση για το λόγο που δεν αποπέμπεται ο Βρούτσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως

Μπορεί να αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού, την υπόθεση αυτή όμως δε θα την αφήσουμε να περάσει έτσι ιδίως αν σήμερα ο κ Βρούτσης δεν έχει το θάρρος να απαντήσει στο ερώτημα που του θέτω, αν ήταν δική του η έμπνευση και ο σχεδιασμός ή από κοινού με το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Αν δεν απαντήσει προφανώς σημαίνει ότι ΄΄μαζί τα φτιάξατε΄΄ και τότε θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κ. Μητσοτάκης. Και η απάντηση για να είναι πειστική στο κρίσιμο ερώτημα με ένα τρόπο μπορεί να δοθεί, με την αποπομπή του κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη, όχι ένδειξη, απόδειξη συνενοχής.

Επιπλέον, ως ένδειξη της «συνενοχής» του Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να θεωρεί το γεγονός, ότι ύστερα από μέρες κατακραυγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρωθυπουργικό μέγαρο κινητοποιήθηκε μόνο όταν υπήρξαν δημοσιεύματα «ότι σύμβουλοι υπουργών και φίλοι της κυβέρνησης σχετίζονται με αυτά τα λίγα κέντρα κατάρτισης που απ’ ό,τι φαίνεται θα έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος αυτής της χρηματοδότησης».

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί το θέμα λήξαν, αντιθέτως εκτιμά ότι οι διαστάσεις του είναι τέτοιες που αγγίζουν το Μέγαρο Μαξίμου και άρα θα επιδιώξει να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση.

«Δε θα επιτρέψουμε άλλη εκμετάλλευση της πανδημίας για να αποφεύγετε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο»

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και συγκεκριμένα της συνεχιζόμενης νομοθέτησης μέσω ΠΝΠ, πολλές εκ των οποίων δεν περιλαμβάνουν μόνο έκτακτα μέτρα περιορισμού που σχετίζονται με την πανδημία, αλλά και ζητήματα οικονομικού σχεδιασμού προκειμένου να αποφεύγεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Επίσης αναφερόμενος στην πληροφορία ότι στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει το άνοιγμα των δικαστηρίων και των υποθηκοφυλακείων σχολίασε ότι το κάνει για να εξυπηρετήσει τράπεζες και funds για τις προσημειώσεις και τις κατασχέσεις.

Θα ανοίξετε τα δικαστήρια για να γίνεται η δουλειά των τραπεζών και σεις θα συνεχίσετε να νομοθετείτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με τον Κ. Μητσοτάκη να μην έρχεται εδώ να απαντήσει και να απευθύνεται με διαγγέλματα στον ελληνικό λαό λες και είναι αυτοκράτορας; Εμείς δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο οποίο η κυβέρνηση αρνείται να δώσει παράταση σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Την κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται την ασπίδα προστασίας των φιλικών ΜΜΕ και εκμεταλλευόμενη το έκτακτο καθεστώς της πανδημίας όπου οι αντιπολιτευτικοί τόνοι έχουν υποχωρήσει ωστόσο διεμήνυσε ουσιαστικά ότι ο κύκλος ανοχής κλείνει και πολιτικά αλλά και κοινωνικά καθώς η πλειοψηφία της κοινωνίας βιώνει τα προβλήματα που προκύπτουν.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα επανακαταθέσει την ερώτηση για το θέμα των voucher ενώ θα ζητήσει και διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών για το ζήτημα της οικονομίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:14