search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:37
MENU CLOSE

Αυξάνονται και πληθύνονται τα κινητά με αναδιπλούμενη οθόνη – Στο παιχνίδι μπαίνουν Xiaomi και άλλες εταιρείες (Photo)

24.04.2020 16:22
Αυξάνονται και πληθύνονται τα κινητά με αναδιπλούμενη οθόνη - Στο παιχνίδι μπαίνουν Xiaomi και άλλες εταιρείες (Photo) - Media

Από την ώρα που η Samsung και η Huawei ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν κινητές συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη, η βιομηχανία μοιάζει να έχει μπει σε πραγματικό αγώνα δρόμου για την κυριαρχία στην συγκεκριμένη νέα φόρμα συσκευών.

Για την ώρα, έχουμε πέντε τέτοιες συσκευές σε κυκλοφορία: από τη Samsung τα Galaxy Fold και Galaxy Ζ Flip, από την Huawei το Mate X, από την Motorola το νέο Razr και το Royole FlexPai.

Τα Galaxy Fold, Mate X και FlexiPai είναι μεγάλες συσκευές που όταν ανοίγουν παίρνουν διαστάσεις tablet, ενώ το Galaxy Ζ Flip και το Razr είναι τα γνωστά από παλιά, τηλέφωνα clamshell (που κλείνουν σαν στρείδια).

Σε αυτή την κατηγορία, δηλαδή, των clamshell φαίνεται ότι ετοιμάζεται να μπει και η διαρκώς ανερχόμενη κινεζική εταιρεία Xiaomi, η οποία από πέρσι έχει πατεντάρει μια τέτοια συσκευή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τηλέφωνο της Xiaomi θα έχει αναδιπλούμενη οθόνη OLED, ενώ θα λύνει το πρόβλημα της κάμερας selfie με μηχανικά περιστρεφόμενο module της βασικής κάμερας.

Δύο ερωτήματα παραμένουν ως ώρας αναπάντητα: η ποιότητα της οθόνης, αλλά και η τιμή καθώς τα τηλέφωνα με αναδιπλούμενη οθόνη μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί από τα πιο ακριβά της αγοράς.

Η Xiaomi φαίνεται ότι θα αρχίσει την παραγωγή του κινητού στο δεύτερο μισό του 2020, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα σχέδια κάνουν και οι εταιρείες Sony, Oppo, TCL, ZTE και άλλες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15