24/09/2020 10:50:41

Με θανατική ποινή απειλούνται όσοι κλέβουν τα καπάκια των υπονόμων από το δρόμο γιατί προκαλούν τροχαία

Με θανατική ποινή απειλούνται όσοι κλέβουν τα καπάκια των υπονόμων από το δρόμο γιατί προκαλούν τροχαία - Media

 

Στην Κίνα συχνά πυκνά παίρνουν δραστικές αποφάσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, άγνωστοι να κλέβουν το βράδυ τα καπάκια των υπονόμων, των φρεατίων που βρίσκονται στο δρόμο με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να πέφτουν μέσα και να έχουμ πολλούς θανάτους.
Έτσι οι αρχές αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες ότι όποιος κλέβει καπάκι υπονόμου από τον δρόμο θα περνάει από δίκη και θα αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου. Μάλιστα τα ανώττα δικαστικά όργανα της χώρας - το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο, και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας - δημοσίευσαν κοινή δήλωση που δίνει εντολή στα δικαστήρια να αρχίσουν να εκδίδουν αυστηρότερες ποινές.
«Τα καλύμματα των φρεατίων συχνά εξαφανίζονται αφού τα κλέβουν. Σχετίζονται όμως με τη ζωή των ανθρώπων, την προσωπική ασφάλεια και την ασφάλεια των περιουσιών», δήλωσε ο Wan Chun, αξιωματούχος του Ανώτατου Λαϊκού Εισαγγελέα και συνέχισε: «Η κλοπή ή η καταστροφή ενός καλύμματος φρεατίου δεν μπορεί απλώς να χαρακτηριστεί ως κλοπή ή καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα, οι παραβάτες θα πρέπει να τιμωρηθούν σκληρότερα.»
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.