search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:55
MENU CLOSE

Με θανατική ποινή απειλούνται όσοι κλέβουν τα καπάκια των υπονόμων από το δρόμο γιατί προκαλούν τροχαία

24.04.2020 17:00
Με θανατική ποινή απειλούνται όσοι κλέβουν τα καπάκια των υπονόμων από το δρόμο γιατί προκαλούν τροχαία - Media

 

Στην Κίνα συχνά πυκνά παίρνουν δραστικές αποφάσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, άγνωστοι να κλέβουν το βράδυ τα καπάκια των υπονόμων, των φρεατίων που βρίσκονται στο δρόμο με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να πέφτουν μέσα και να έχουμ πολλούς θανάτους.
Έτσι οι αρχές αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες ότι όποιος κλέβει καπάκι υπονόμου από τον δρόμο θα περνάει από δίκη και θα αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου. Μάλιστα τα ανώττα δικαστικά όργανα της χώρας – το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο, και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας – δημοσίευσαν κοινή δήλωση που δίνει εντολή στα δικαστήρια να αρχίσουν να εκδίδουν αυστηρότερες ποινές.
«Τα καλύμματα των φρεατίων συχνά εξαφανίζονται αφού τα κλέβουν. Σχετίζονται όμως με τη ζωή των ανθρώπων, την προσωπική ασφάλεια και την ασφάλεια των περιουσιών», δήλωσε ο Wan Chun, αξιωματούχος του Ανώτατου Λαϊκού Εισαγγελέα και συνέχισε: «Η κλοπή ή η καταστροφή ενός καλύμματος φρεατίου δεν μπορεί απλώς να χαρακτηριστεί ως κλοπή ή καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα, οι παραβάτες θα πρέπει να τιμωρηθούν σκληρότερα.»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:54