search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:34
MENU CLOSE

Ξεκάθαρος ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης: Ο ιός ήρθε από την Ευρώπη, όχι από την Κίνα

24.04.2020 18:05
Ξεκάθαρος ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης: Ο ιός ήρθε από την Ευρώπη, όχι από την Κίνα - Media

 

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι ερευνητές καταδεικνύουν πως τα στελέχη του νέου κορονοϊού εισήλθαν αρχικά στην πολιτεία του από την Ευρώπη, όχι την Κίνα, και ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που επέβαλε ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ εφαρμόστηκαν πολύ αργά για να περιορίσουν την εξάπλωσή της πανδημίας.

Ο Κουόμο επικαλέστηκε τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Northeastern, που εκτιμούν ότι περισσότεροι από 10.000 Νεοϋορκέζοι ενδέχεται να είχαν προσβληθεί από το νόσο ως την ώρα που η πολιτεία επιβεβαίωνε το πρώτο κρούσμα της, την 1η Μαρτίου. Επισήμανε πως πιστεύει ότι η Ιταλία είναι η πιθανή πηγή προέλευσης.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής μεγαλούπολης σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την απαγόρευση των ταξιδιών από την Κίνα τη 2α Φεβρουαρίου, έναν μήνα και πλέον αφού είχαν εμφανιστεί πληροφορίες σχετικά με μια επιδημία στην Κίνα, ενώ αποφάσισε να απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη τον επόμενο μήνα. Έως εκείνη τη στιγμή, ο ιός είχε εξαπλωθεί ευρέως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ενεργήσαμε δύο μήνες μετά το ξέσπασμα στην Κίνα. Όταν κοιτάζεις πίσω, άραγε υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι ο ιός παρέμενε ήδη στην Κίνα περιμένοντάς μας να ενεργήσουμε δύο μήνες αργότερα;» διερωτήθη ο Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

«Το άλογο είχε ήδη φύγει από τον σταύλο έως τη στιγή που εμείς κινηθήκαμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15