search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:11
MENU CLOSE

Περού: Ο υπουργός Εσωτερικών υπέβαλε αιφνιδίως την παραίτησή λόγω κορωνοϊού

25.04.2020 05:49
Περού: Ο υπουργός Εσωτερικών υπέβαλε αιφνιδίως την παραίτησή λόγω κορωνοϊού - Media

 

Ο υπουργός Εσωτερικών του Περού Κάρλος Μοράν υπέβαλε χθες Παρασκευή αιφνιδίως την παραίτησή του μεσούσης της κρίσης με την Covid-19 στη χώρα, μετά την κριτική που του ασκήθηκε για τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό.

Ο Μοράν, τα αίτια της παραίτησης του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί επισήμως, αντικαταστάθηκε από τον Γκαστόν Ροντρίγκες, έναν στρατηγό της αστυνομίας τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Τύπου της προεδρίας του Περού.

Αυτήν την εβδομάδα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τους συνολικά περίπου 140.000 αστυνομικούς στη χώρα, περίπου 1.300 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και νοσηλεύονται.

Συνολικά το Περού είχε καταγράψει ως χθες Παρασκευή 21.648 κρούσματα κορονοϊού και 634 θανάτους.

Περιοριστικά μέτρα ισχύουν για τους πολίτες του Περού από τις 16 Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον ως τις 10 Μαΐου. Το Περού έχει κλείσει εξάλλου τα σύνορά του.

Ο Μοράν, ο οποίος υπηρετεί την κυβέρνηση του Βισκάρα από τον Οκτώβριο του 2018, είναι ο δεύτερος υπουργός που παραιτείται μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στις 16 Μαρτίου. Στις 21 Μαρτίου είχε παραιτηθεί η υπουργός Υγείας Ελίζαμπεθ Ινοστρόζα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10