search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:37
MENU CLOSE

ΙΣΑ: Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του

25.04.2020 16:04
ΙΣΑ: Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του - Media

 

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχωρά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Γιατρός που συνεργάζεται με την κλινική «Ταξιάρχαι», αν και έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό, αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του!

Ο ΙΣΑ δηλώνει ότι θα αναζητήσει το όνομά του και θα προχωρήσει σε εξέταση του εν λόγω γιατρού με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό.

Αναλυτικά η σχετική καταγγελία του ΙΣΑ:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, γιατρός της Αθήνας που συνεργάζεται με την κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ αν και διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του.

Κατ΄ εντολή του Προέδρου, Γεωργίου Πατούλη, ο ΙΣΑ θα αναζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες αρχές το όνομά του και θα καλέσει τον ιατρό να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Καμία συμπεριφορά παραβίασης των μέτρων προφύλαξης και διάδοσης του ιού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πρωτίστως από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγρύπνηση στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.»

Είμαι ασυμπτωματικός, λέει ο γιατρός

Ο ίδιος ο γιατρός, από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε:

“Είμαι ασυμπτωματικός και βρίσκομαι σε καραντίνα δύο εβδομάδων από την Τετάρτη. Ακολουθώ τις οδηγίες, έχω κλείσει τα ιατρεία και είμαι σε καραντίνα. Δεν έχω έρθει σε επαφή με ασθενή στο ιατρείο, έγραφα ηλεκτρονικά τις συνταγές αυτό το διάστημα, λόγω κορονοϊού δεν ερχόταν κόσμος στο ιατρείο μου. Έχω μιλήσει με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και ακολουθώ την καραντίνα. Βρέθηκα θετικός, πιθανόν γιατί εξέταζα ασθενείς που ήταν εμπύρετοι, οι οποίοι στη συνέχεια βγήκαν θετικοί, γι’ αυτό και το προσωπικό, 19 άτομα, βγήκαν θετικοί, επειδή είχαν έρθει σε επαφή με τους αρρώστους αυτούς”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:37