search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:47
MENU CLOSE

Τραμπ: Τέλος στις συνεντεύξεις Τύπου για τον κορωνοϊό – Σκέψεις για «ξήλωμα» του υπουργού Υγείας

26.04.2020 07:08
Νέα προειδοποίηση Τραμπ για μέτρα κατά της Κίνας μέσω... Χονγκ Κονγκ - Media

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του το Σάββατο είπε ότι οι καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν αξίζουν να σπαταλά τον χρόνο του, δύο ημέρες μετά το σάλο που προξένησαν παγκοσμίως οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό.

«Ποιο είναι ο σκοπός να έχουμε συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο όταν τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν μόνο εχθρικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αρνούνται να μεταδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια ή τα γεγονότα», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Κερδίζουν ρεκόρ τηλεθέασης και ο αμερικανικός λαός δεν παίρνει τίποτα άλλο εκτός από ψευδείς ειδήσεις. Δεν αξίζει τον χρόνο και η προσπάθεια!»

Τα σχόλιά του φαίνεται να επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι, ενοχλημένος από ερωτήσεις για τη διαχείρισή του της υγειονομικής κρίσης, σχεδιάζει να σταματήσει να παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου, που μεταδίδονται σε καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα και μερικές φορές διαρκούν περισσότερο από δύο ώρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, της χώρας που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, με περισσότερους από 53.000 νεκρούς, προκάλεσε σάστισμα την Πέμπτη σε μια από αυτές τις καθημερινές ενημερώσεις δημοσιογράφων.

«Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορονοϊό) σ’ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;», είπε, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες θα πρέπει να εξετάσουν αν η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν τον ιό.

Ο μεγιστάνας τελικά την επόμενη μέρα υποστήριξε ότι η πρόταση του αυτή ήταν «σαρκαστική», προτού τερματίσει τη συνέντευξη Τύπου εκείνο το βράδυ μετά από περίπου είκοσι λεπτά, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.

Χθες Σάββατο, μετά από 50 συνεντεύξεις Τύπου μέσα σε δύο μήνες, ο Λευκός Οίκος δεν πραγματοποίησε καμία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χρησιμοποιεί αυτές τις ενημερώσεις για να επαινεί τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνησή του, να αντικρούει κριτικές και να επιτίθεται στην Κίνα, στους Δημοκρατικούς και σε Αμερικανούς δημοσιογράφους.

«Καρατόμηση» του υπουργού Υγείας

Στο μεταξύ δημοσιεύματα της Wall Street Journal και του Politico αναφέρουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει να αντικαταστήσει τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ, λόγω σφαλμάτων στον χειρισμό στην αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζουντ Ντιρ διέψευσε τα δημοσιεύματα και ανέφερε ότι το εν λόγω υπουργείο υπό τον Αζάρ συνεχίζει να ηγείται σε σειρά προτεραιοτήτων του προέδρου.

«Οποιεσδήποτε εικασίες σχετικά με το προσωπικό είναι ανεύθυνες και αποτελούν περισπασμό από την αντιμετώπιση ολόκληρης της κυβέρνησης απέναντι στην Covid-19», δήλωσε ο Ντιρ.

H WSJ, επικαλούμενη έξι ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων, ανέφερε ότι η δυσαρέσκεια με τον Αζάρ αυξάνεται, αλλά η κυβέρνηση διστάζει να προβεί σε μεγάλες αλλαγές ενώ η χώρα επιδιώκει να σταματήσει τον ιό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 53.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Politico η σύντομη λίστα των ονομάτων που εξετάζονται για να αντικαταστήσουν τον Αζάρ είναι η Ντέμπορα Μπιρξ, συντονίστρια της ομάδας κρούσης κατά του κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, η επικεφαλής υπηρεσιών Medicare και Medicaid, Σίμα Βέρμα και ο υφυπουργός Υγείας Έρικ Χάργκαν.

Ερωτηθείσα για να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Κέιτλιν Όκλεϊ είπε: «Ο υπουργός Αζάρ είναι απασχολημένος να αντιμετωπίζει μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας και δεν έχει χρόνο για ίντριγκες στο παλάτι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53