search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση αναπαύεται στις δάφνες των περιοριστικών μέτρων, παρατηρώντας την επερχόμενη ύφεση

26.04.2020 12:53
Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση αναπαύεται στις δάφνες των περιοριστικών μέτρων, παρατηρώντας την επερχόμενη ύφεση - Media

 

«Δεν αρκεί η σχετική επιτυχία των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης. Δεν έχει έως τώρα εμφανιστεί ένα σχέδιο πρόληψης της ύφεσης η οποία έρχεται ούτως ώστε να στηριχθούν οι κρίσιμοι τομείς, οι επιχειρήσεις  και οι εργαζόμενοι. Μάλλον μιλάμε για απουσία πλήρους σχεδίου που θα δράσει σε ανάσχεση, κατά το δυνατόν, της ύφεσης».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Όσο εξελίσσεται η επιδημία πέραν του υγειονομικού (το οποίο επίσης περιμένουμε να δούμε γιατί τίποτα δεν  έχει κριθεί ακόμη), στο οικονομικό και κοινωνικό κομμάτι, είναι βέβαιο ότι πολλές από τις επιχειρήσεις όταν αρθούν τα μέτρα δεν είναι σε θέση να ανοίξουν καν, ενώ με τους περιορισμούς οι οποίοι θα υπάρχουν όσες ανοίξουν θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό.  Άρα χωρίς στήριξη των επιχειρήσεων εκ των προτέρων με ζεστό χρήμα  δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «ενώ η ύφεση έρχεται η κυβέρνηση την παρατηρεί, δεν δρα προληπτικά. δεν υιοθετεί προτάσεις ή έστω μέρος των προτάσεών μας ως αντιπολίτευσης.»

Η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε ακόμα τη Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «κάθε φωνή που ασκεί κριτική τείνει να απομονωθεί η δε κυβέρνηση κάθεται στις δάφνες του πρώτου πακέτου περιοριστικών μέτρων νομίζοντας ότι έτσι θα διαδράμει και θα είμαστε τυχεροί να γλιτώσουμε από την επιδημία».

Όσο για το ζήτημα της τηλεκατάρτισης των νέων επιστημόνων, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πιάστηκε έτοιμη για μία σκανδαλώδη διαδικασία η οποία εξυπηρετούσε 6 συγκεκριμένες πλατφόρμες κατά κύριο λόγο. Το ότι πιάστηκε και το ότι ανέκρουσε πρύμναν δεν θα το μεταφράσουμε σε μία κυβέρνηση η οποία δρα και διορθώνει.  Αυτά είναι παρανοήσεις. Εδώ έχουμε έφοδο του πελατειακού κράτους, και αδιαφανείς διαδικασίες!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33