search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τα καλά του «εγκλεισμού» που βλέπει ο Στουρνάρας για την οικονομία – Γιατί τον επικαλέστηκε ο Τσίπρας

27.04.2020 06:27
Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία θα λάβει μεγάλη ώθηση τα επόμενα χρόνια από το σχέδιο ανάκαμψης - Media

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε την τιμητική του στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή. Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε την πρόβλεψή του για ύφεση 4% το 2020 προκειμένου να χρεώσει στον Πρωθυπουργό ο,τι παραπάνω από αυτό το ποσοστό. 

Όπως γράφει ο “Βηματοδότης” ο Γιάννης Στουρνάρας δεν πτοείται και επιμένει να ανακαλύπτει ενδιαφέρουσες πτυχές της παρούσης κρίσης. Με τον εγκλεισμό υποστηρίζει ανεβαίνουν οι καταθέσεις και δημιουργείται ένα απόθεμα για την επόμενη μέρα που θα βοηθήσει τις τράπεζες να δράσουν πιο αποφασιστικά. Και μαζί επισημαίνει ότι κάτι πολύ μεγάλο θα βγει μέσα από τούτη την κρίση για την Ευρώπη. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε αυτήν πάμε “όλοι μαζί”. Ιδιαιτέρως στην ΕΚΤ, όπως λέει, δεν υπάρχουν διαφορές ιδεολογικές ή πολιτικές. Το σώμα της τράπεζας είναι ενιαίο, τονίζει και εκπροσωπεί ομόθυμα την Ενωμένη Ευρώπη. 

Υπολογίζει δε ότι το ίδιο τείνει να επικρατήσει και στη Γερμανία, από όπου πηγάζει και η ασιοδοξία του για τον επερχόμενο κύκλο μεγάλων αλλαγών στη Γηραιά Ήπειρο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20