search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:22
MENU CLOSE

Αλίκη Κατσαβού για Βουτσά: «Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Κώστα»

27.04.2020 06:49
Αλίκη Κατσαβού: Το μερίδιο του γιου της από την περιουσία του Κώστα Βουτσά - Media

 

Δύο μήνες μετά τον θάνατο του Κώστα Βουτσά, η χήρα του, Αλίκη Κατσαβού παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη απώλεια τόσο η ίδια όσο και ο γιος τους Φοίβος. Επιπλέον, αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του αείμνηστου ηθοποιού, αποκαλύπτοντας τα τελευταία λόγια του μέσα στο νοσοκομείο.

“Αυτό το τρίμηνο έφερε τεράστιες αλλαγές στη ζωή μου. Χάσαμε τον Κώστα -αυτή την τεράστια απώλεια στη ζωή μου- και τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό και βαρύ γεγονός της πανδημίας, όπου ταυτόχρονα με όλο τον πλανήτη είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους διπλανούς μας. Όλα αυτά έχουν φέρει μια τεράστια αλλαγή για μένα. Είναι το πένθος της απώλειας, και από την άλλη υπάρχει και ένα παιδί 3 1/2 ετών που δεν μπορεί να καταλάβει τον παραλογισμό της ζωής, το πώς αλλάζουν τόσο γρήγορα όλα. Είναι ένα παιδί που πιέζεται και δεν έχει τα εργαλεία να το συνειδητοποιήσει αυτό, όπως θα έκανε ένας μεγάλος… Είναι μια μεγάλη δυσκολία. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη, και ο Κώστας με «πότισε» με τη φιλοσοφία του νικητή, οπότε σίγουρα θα τα καταφέρουμε και ήδη έχω βρει μια δημιουργική διέξοδο: διαβάζω παραμύθια -μέσα από τα προφίλ μου στα social media- σε συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος». Αυτή η συνεργασία είχε ξεκινήσει πριν από τον θάνατο του Κώστα, με παραστάσεις που έδινα σε σχολεία. Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, βρήκαμε την ενέργεια με τα παραμύθια, όπου -από ό,τι μου λένε- το απολαμβάνουν πολύ, μικροί και μεγάλοι. Η τέχνη είναι παρηγοριά, το θέατρο είναι το μεγαλύτερό μου καταφύγιο.

Τι λέει για ττις τελευταίες στιγμές του αείμνηστου ηθοποιού

Ο Κώστας μπήκε πολύ σύντομα σε καταστολή. Μια ευκαιρία για μια επαφή μαζί του είχα το Σάββατο πριν τον θάνατό του. Οι γιατροί τον ξύπνησαν με τραχειοτομή και μπόρεσα να διαβάσω τα χείλη του – πάντα ήταν το παιχνίδι μας αυτό. Μου είπε: «Θέλω να βγω γρήγορα έξω!». Επίσης, μου αφιέρωσε ένα τραγούδι, μου έλεγε «άκου, άκου» και μου έδειχνε ένα ραδιοφωνάκι σε μια γωνία. Από την ταραχή μου δεν κατάλαβα ποιο τραγούδι ήταν για να το θυμάμαι. Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15