search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:23
MENU CLOSE

Εργατική Πρωτομαγιά: Οι εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις και η στάση της κυβέρνησης

27.04.2020 07:43
Εργατική Πρωτομαγιά: Οι εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις και η στάση της κυβέρνησης - Media

 

Σε λίγες ημέρες ο κόσμος της εργασίας θα γιορτάσει τη φετινή Πρωτομαγιά υπό τις πλέον ιδιαίτερες συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. 

Σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου πυο παραμένουν υπό καθεστώς lockdown, οι συναθροίσεις ατόμων απαγορεύονται για υγειονομικούς λόγους, ενώ αρκετά συνδικάτα δεν προτίθενται να οργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις τηρώντας την πολιτική της κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Στην Ελλάδα τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις παραμένουν σε ισχύ-όπως όλα δείχνουν- ως τις 4 ή 5 Μαΐου, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει, όπως καιτο Πάσχα, μαζικές μετακινήσεις πολιτών προς εξοχές, βουνά και παραλίες. 

Το ερώτημα είναι τι προθέσεις έχουν φέτος τα συνδικάτα, και πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τυχόν συγκεντρώσεις εργαζομένων, έστω τηρώντας τους προβλεπόμενους όρους ασφάλειας και αποστάσεων.

Από μεριά της, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν προτίθενται να διοργανώσουν συγκεντρώσεις φέτος, τηρώντας την επίσημη πολιτική του κράτους.

Ωστόσο, υπάρχουν ήδη εξαγγελίες συγκεντρώσεων από διάφορους φορείς για ανήμερα της Πρωτομαγιάς. 

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της Παρασκευής, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Αλλά και μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία έχουν ανακοινώσει αυτοτελή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30πμ στα Χαυτεία (συμβολή Σταδίου και Πατησίων) και πορεία προς τη βουλή.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπός της Στ. Πέτσας, αναφερόμενος στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, τόνισε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαίου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων. Αυτό από πολλούς στο χώρο των συνδικάτων ερμηνεύεται ως ευθεία προειδοποίηση ότι απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις εργαζομένων προς τιμή της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση επιμείνει αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος ή τελικά θα κάνε τα στραβά μάτια προς τους διαηλωτές. Θα φανεί σύντομα…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:23