search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:56
MENU CLOSE

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ… οδηγούν τη χώρα στα μνημόνια», υποστηρίζει ο Σταϊκούρας

27.04.2020 12:15
«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ... οδηγούν τη χώρα στα μνημόνια», υποστηρίζει ο Σταϊκούρας - Media

 

Για μαξιμαλιστικές προτάσεις που οδηγούν τη χώρα στα μνημόνια, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος η χώρα να μπει, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, σε πρόγραμμα, ο Χ. Σταϊκούρας σημείωσε:

«Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε δημοσιονομικά και ταμειακά την υγειονομική κρίση είναι ακριβώς για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε προσφυγή στο μνημόνιο και θα τα καταφέρουμε. Αντιστρόφως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας οδηγεί σε μνημόνια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει δώστε ακόμα περισσότερα χρήματα, δημοσιονομικά ύψους 14 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα κάντε αναστολές, όπως κάνετε τώρα ως κυβέρνηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αναστολή σημαίνει ότι ένας πολίτης δεν θα πληρώσει, αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στις δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό το κενό πρέπει κάποιος να έρθει να το καλύψει. Και ποιος το καλύπτει; Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Το συνολικό κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 14 συν 10 δηλαδή 25 δισ. Πόσα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα; 20 δισ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την μαξιμαλιστική πρόταση του και με την ανεύθυνη αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα στα μνημόνια, Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο γιατί έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο και στην μετά-κορονοϊού εποχή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24