search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:22
MENU CLOSE

Επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Tesla με εντολή Έλον Μασκ

27.04.2020 12:55
Ο Ίλον Μασκ αψήφησε το lockdown και άνοιξε το εργοστάσιο του - Τραμπ: «Μπράβο του» - Media

 

«Αρχίζει» ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla, στις ΗΠΑ, παρά τις αντίθετες οδηγίες που ζητούν προσωρινή αναστολή εργασιών.

Παρά τις οδηγίες της πολιτείας για προσωρινή αναστολή εργασιών, ο Έλον Μασκ φαίνεται πως καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Tesla στις ΗΠΑ, να επιστρέψουν στα πόστα τους, για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC, η διοίκηση της Tesla, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, έχει ζητήσει από δεκάδες εργαζομένους να επανέλθουν στην εργασία τους την Τετάρτη 29 Απριλίου, σε συνθήκες πλήρους επαναφοράς, παρότι οι οδηγίες της πολιτείας συνιστούν την «ελάχιστη λειτουργία με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό», στα πλαίσια της αναστολής εργασιών, λόγω κορονοϊού.

Δεν έχουν χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας

Η οδηγία που εκτιμάται πως «έρχεται» από τον Έλον Μασκ, φαίνεται να πιέζει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας, παρότι οι Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα εκτίμηση της κατάστασης και της εφαρμογής των μέτρων προστασίας στις 3 Μαΐου.

Έλον Μασκ: «Ανόητος ο πανικός για τον κορωνοϊό»

Η απόφαση της Tesla έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί αισθάνονται πως θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, κάτι που δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο ιδρυτής της εταιρείας.

Μάλιστα, ο Έλον Μασκ, στις αρχές Μαρτίου χαρακτήριζε «ανόητο» τον πανικό για τον κορονοϊό, αν και λίγες ημέρες αργότερα ανακάλεσε τις δηλώσεις του «επιτρέποντας» στους εργαζομένους του να απέχουν αν δεν νιώθουν άνετα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20