search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:23
MENU CLOSE

Ο Maximus είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλί στον κόσμο – Ξεπερνάει τα 24 χρόνια ζωής

27.04.2020 14:08
Ο Maximus είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλί στον κόσμο – Ξεπερνάει τα 24 χρόνια ζωής - Media

 

Αν ήταν άνθρωπος ο Maximus, θα ξεπερνούσε την ηλικία των 120 χρόνων. Είναι όμως σκυλί, ένα αγγλικό Τεριέ το οποίο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εν ζωή σκυλί στον κόσμο με ηλικία που ξεπερνάει τα 24 χρόνια. Συνήθως τα σκυλιά ανάλογα με το μέγεθος και τη ράτσα ζούν από 10 μέχρι το πολύ 15 χρόνια.


Τίποτε δεν προμήνυε ότι ο Maximus θα κατάφερνε να φτάσει σε τόσο βαθιά γεράματα. Όταν ήταν μικρός ο παλαιός του ιδιοκτήτης το πέταξε στο δρόμο και εκεί μια φορά κάποιος το χτύπησε το κεφάλι με ένα ρόπαλο και μια άλλη φορά κάποιος του έριξε φόλα. Και στις δυο περιπτώσεις ο Maximus με τη βοήθεια των κτηνιάτρων κατάφερε να βγει νικητής. 


Μετά το περιστατικόπ με τη φόλα το σκυλί υιοθέτησαν η Lisa Hezzell και ο Rick Winter και του έδωσαν χρόνια τώρα την αγάπη και την θαλπωρή. Το σκυλί δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη δίαιτα και όπως λένε οι ιδιοκτήτες του λατρεύει να τρώει κεμπάπ και να πίνει ζεστή… σοκολάτα. 


Ο Maximus μετά τα όσα έχει περάσει δεν μπορεί και δεν αντέχει τις φωνές. Πρέπει να του μιλάνε ήρεμα γιατί ότν κάποιος φωνάζει δίπλα του ο Maximus παθαίνει μετατραυματικό σοκ και με τις φωνές πέφτει κάτω γυρίζει ανάποδα και κουνάει φοβισμένο τα πόδια του. Εξάλλου δεν τράβηξε και λίγα. 
Το ζευγάρι μένει με το σκυλί τα τελευταία 21 χρόνια. Ο Maximus δεν έχει φωνητικές χορδες από τότε που του έδωσαν φόλα να φάει και δεν μπορεί να γαυγίσει. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18