search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:24
MENU CLOSE

«Κλειδώνουν» τον Τραμπ: Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μετά τις ενέσεις απολυμαντικού

27.04.2020 16:21
«Κλειδώνουν» τον Τραμπ: Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μετά τις ενέσεις απολυμαντικού - Media
 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις καθημερινές ενημερώσεις του Τύπου από την ειδική επιχειρησιακή ομάδα που έχει αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας της Covid-19, όμως θα τις επαναλάβει αργότερα εντός της εβδομάδας, καθώς το νέο επίκεντρο της συζήτησης πλέον είναι η φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας.
 
Η διακοπή των συνεντεύξεων Τύπου έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε αν η χορήγηση απολυμαντικού με ένεση στο σώμα θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία για την πνευμονική νόσο που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό. Γιατροί απ’ όλον τον κόσμο, ειδικοί στον τομέα της υγείας και κατασκευαστές απολυμαντικών κάλεσαν τον κόσμο να μην πίνει, ούτε να εγχύει στο σώμα του τέτοια προϊόντα.
 
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜάκΙνανι είπε στους δημοσιογράφους σήμερα ότι τα επόμενα μπρίφινγκ θα έχουν νέο ύφος και θα επικεντρωθούν σε άλλα ζητήματα. «Αλλά εγώ δεν θα το ερμήνευα αυτό ότι τα θεωρούσαμε αρνητικά, επειδή στην πραγματικότητα πιστεύουμε ότι ήταν μια πολύ θετική και χρήσιμη ευκαιρία για τον πρόεδρο να μιλήσει στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.
 
Στις καθημερινές ενημερώσεις, που συχνά κρατούσαν μέχρι και δύο ώρες, Αμερικανοί ειδικοί ενημέρωναν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 54.000 ανθρώπους. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο είχαν μετατραπεί σε μια πλατφόρμα για να παρουσιάζει ο πρόεδρος Τραμπ τις δικές του θεωρίες και τις πιθανές θεραπείες για τον νέο κορονοϊό αλλά και να επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
 
Η σημερινή συνέντευξη Τύπου ήταν προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον), όμως δεν θα γίνει, είπε η εκπρόσωπος. Ο Τραμπ θα μιλήσει στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση που θα έχει εντός της ημέρας με διευθυντές επιχειρήσεων και βιομηχανιών στον Λευκό Οίκο.
 
Η ομάδα διαχείρισης της κρίσης θα επαναλάβει τις ενημερώσεις της αργότερα εντός της εβδομάδας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33