search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανησυχία για μάσκες που αποσύρθηκαν στον Καναδά και χρησιμοποιούνται στα ελληνικά νοσοκομεία (Photos)

27.04.2020 18:10
Κορωνοϊός: Ανησυχία για μάσκες που αποσύρθηκαν στον Καναδά και χρησιμοποιούνται στα ελληνικά νοσοκομεία (Photos) - Media

 

Ανησυχία έχει διασπείρει στα ελληνικά νοσοκομεία, η είδηση ότι προστατευτικές από τον κορωνοϊό μάσκες που κατασκευάζονται στην Κίνα αποσύρθηκαν ως ακατάλληλες από τις υγειονομικές αρχές του Καναδά. Οι συγκεκριμένες προστατευτικές μάσκες ΚΝ95 χρησιμοποιούνται στα ελληνικά νοσοκομεία για την προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από τον κορωνοϊό COVID-19, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οι κινεζικής κατασκευής μάσκες KN95 κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Την Παρασκευή, όμως, η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποσύρει 1 εκατομμύριο από αυτές ως ακατάλληλες, καθώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας έναντι του νέου κορωνοϊού και της νόσου COVID-19.

«Οι μάσκες KN95 που εισήχθησαν από την Κίνα, δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και δεν μπορούν να διανεμηθούν σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί στην μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού», αναφέρθηκε σε σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν στον Καναδά. Μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η υπουργός δημοσίων υπηρεσιών και προμηθειών της χώρας, Ανίτα Ανάντ, τόνισε: «Ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου εφοδιασμού μασκών προέρχεται από την Κίνα. Θα αξιολογηθούν για να προσδιοριστεί η πιθανή χρήση τους σε άλλους τομείς εκτός από εκείνον της υγείας».

Κορωνοϊός: Ανησυχία στα ελληνικά νοσοκομεία για τις μάσκες KN95

Οι μάσκες KN95, σύμφωνα με το προσωπικό, χρησιμοποιούνται και στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος μεταδοτικότητας του ιού στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στους ασθενείς. Σύμφωνα με μαρτυρίες γιατρών, μάλιστα, οι συγκεκριμένες παρουσιάζουν πρόβλημα εφαρμογής.

Δείτε τις μάσκες των ελληνικών νοσοκομείων:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υποστηρίζει ότι οι κινεζικές μάσκες KN95 κυκλοφορούν σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία. Μιλώντας στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει ότι στα νοσοκομεία υπάρχει ανησυχία από την Παρασκευή, σχετικά με τη χρήση αυτών των μασκών.

«Μας έχει ανησυχήσει η είδηση της απόσυρσης των κινεζικών μασκών από τον Καναδά, γιατί οι μάσκες ΚΝ95 έχουν διανεμηθεί και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικο στη χώρα μας, για την αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού. Κάποιες από αυτές είναι αγορασμένες από 8 έως 10 ευρώ τη μία και κάποιες μας τις έχουν κάνει δωρεά. Θα πρέπει να μας πει ο ΕΟΔΥ επίσημα, τι πραγματικά συμβαίνει και εάν οι εν λόγω μάσκες προσφέρουν προστασία. Αυτή τη στιγμή 175 συνάδελφοί μας νοσούν. Είναι λογικό να ανησυχούμε».

Πηγή: iatropedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:58