search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Κραουνάκης για συναυλία Πρωτοψάλτη: «Είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι»

28.04.2020 07:31
Κραουνάκης για συναυλία Πρωτοψάλτη: «Είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι» - Media

 

Τη δυσαρέσκειά του για όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε ο Σταμάτης Κραουνάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο μουσικοσυνθέτης αντέδρασε έντονα στο γεγονός ότι το τραγούδι του ερμηνεύτηκε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ μιλά για “βιασμό των πνευματικών δικαιωμάτων του”. Μάλιστα, πρόκειται να κινηθεί νομικά για το εν λόγω ζήτημα, έχοντας ήδη ξεκινήσει -όπως τονίζει- τις σχετικές διαδικασίες.

«Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβερνησης.

Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου. 

Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου.

Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και Θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» είπε μεταξύ άλλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10