search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26
MENU CLOSE

Ανέκδοτη ξεχασμένη από το 1967 ιστορία του Αστερίξ κυκλοφορεί τον Οκτώβριο (photo)

28.04.2020 11:30
Ανέκδοτη ξεχασμένη από το 1967 ιστορία του Αστερίξ κυκλοφορεί τον Οκτώβριο (photo) - Media

 

Άμα ψάχνεις, βρίσκεις! Έψαξαν λοιπόν και οι υπεύθυνοι των εκδόσεων Albert René στα αρχεία τους και ανακάλυψαν ότι το 1967 είχε κυκλοφορήσει από τους Γκοσινί και Ουντερζό ένα ηχητικό βιβλίο με περιπέτεια του Αστερίξ με τίτλο «Το Χρυσό Μενίρ».

Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη κι έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν βρήκαν ότι δεν υπήρχε μόνο το στόρι του Γκοσινί στο ντουλάπι (μια περιπέτεια όπου κύριος πρωταγωνιστής εκτός από τον Αστερίξ και τον Οβελίξ θα είναι ο βάρδος Κακοφωνίξ) αλλά και μια σειρά από πρωτότυπα σχέδια του Ουντερζό που το συνόδευαν.

Τι κάνει λοιπόν σε μια τέτοια περίπτωση ένας εκδοτικός οργανισμός; Μα φυσικά κυκλοφορεί το πρωτότυπο σε μορφή κόμικς!

Όπως ανακοινώθηκε θα συμβεί στις 21 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, με ένα άλμπουμ 44 σελίδων που θα πωλείται στη Γαλλία προς 9,99 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον Μάρτιο ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Γεννημένος από Ιταλούς μετανάστες, ο Ουντερζό αποσύρθηκε από τη σκιτσογραφία στο 2011.

Η σειρά «Αστερίξ», που γράφτηκε από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφήθηκε από τον Αλμπέρ Ουντερζό πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1959 στο γαλλικό περιοδικό Pilote και από τότε κέρδισε παγκόσμια απήχηση.

Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην προσαρμογή αρκετών βιβλίων σε 12 ταινίες: οκτώ κινουμένων σχεδίων, και τέσσερις με ζωντανούς ηθοποιούς. Μέχρι σήμερα, 325 εκατομμύρια αντίτυπα των 34 τόμων του Αστερίξ έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους Γάλλους συν-δημιουργούς του τους καλύτερους συγγραφείς σε πωλήσεις στο εξωτερικό.

Ο Ουντερζό ήταν μάλιστα ο εμπνευστής του Οβελίξ, προκειμένου να συντροφεύει για πάντα τον Αστερίξ στις περιπέτειες που μπήκαν στα σπίτια και στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Το 1977 είχε πεθάνει και ο συνδημιουργός του Αστερίξ Ρενέ Γκοσινί σε ηλικία μόλις 51 ετών από ανακοπή καρδιάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26