search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:47
MENU CLOSE

ΥΠΕΞ Κίνας: Μήπως οι ΗΠΑ κρύβουν κάτι για τον κορωνοϊό και προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη σ’ εμάς;

28.04.2020 15:43
Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «βλέπουν» στην Κίνα οι ΗΠΑ - Νέες κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων - Media

 

Σκληρή απάντηση στις αμερικανικές επικρίσεις εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, διερωτώμενο -μεταξύ άλλων- μήπως η Ουάσινγκτον κρύβει κάτι για τον κορονοϊό COVID-19 και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στο Πεκίνο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γκενγκ Σουάνγκ, με ανάρτησή του στο Twitter, κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως -ενδεχομένως- κρύβουν κάτι αναφορικά με τον κορονοϊό COVID-19 γι’ αυτό επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη για την πανδημία στην ασιατική χώρα.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ της Κίνας υποστήριξε το εξής:

«Πρόσφατα, υπήρξαν πολλές φωνές στις ΗΠΑ που αμφισβητούν και ανησυχούν αν η κυβέρνηση της χώρας ανταποκρίθηκε στην επιδημία έγκαιρα και αποτελεσματικά. […] Ήθελαν να ενημερώσουν για τα γεγονότα: Πότε καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στις ΗΠΑ; Κρύβει κάτι η κυβέρνηση των ΗΠΑ; Γιατί επιδιώκει απεγνωσμένα να κατηγορήσει άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24