search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:39
MENU CLOSE

Κοντοζαμάνης: Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά από τη Δευτέρα στην κανονική τους λειτουργία

28.04.2020 16:14
Κοντοζαμάνης: Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά από τη Δευτέρα στην κανονική τους λειτουργία - Media

 

Σταδιακά και προσεκτικά επανέρχεται σε ομαλότερους ρυθμούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραμένοντας όμως σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση  για τον νέο κορονοϊό , όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το χώρο της Υγείας. Το Σύστημα Υγείας άντεξε στην πίεση και βγαίνει “ενισχυμένο”, είπε.  Αυτή η ενίσχυση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με περαιτέρω προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των διαθέσιμων και λειτουργικών κλινών.  Είχαμε δύο στόχους κατά την έναρξη της πανδημίας, είπε. να περιορίσουμε την μετάδοση και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας για να ανταποκριθεί  στις νέες ανάγκες. “Τα καταφέραμε”, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και προέτρεψε τους πολίτες όπως οι συνήθειες ατομικής προστασίας  που αποκτήσαμε να μας γίνουν τρόπος ζωής. 

«Τα μέτρα που λάβαμε είχαν δύο στόχους, να περιορίσουν την μετάδοση του κοροναϊού και να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας ώστε να μείνει λειτουργικό», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά από τη Δευτέρα στην κανονική τους λειτουργία, με την επανεναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών.

Ειδικότερα ο κατά την παρουσιάση της άρσης των μέτρων αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σύστημα υγείας και την ενίσχυση που έγινε την περίοδο της κρίσης.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα παραμείνουν νοσοκομεία για ασθενείς με κοροναϊό, όπως είναι το ΝΙΜΤΣ, ο «Παμμακάριστος» και η Αγ. Βαρβάρα.

«Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι ΜΕΘ covid παραμένουν σε ετοιμότητα. Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγ. Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κοροναϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλινικές ετοιμότητας

Σε κάθε νοσοκομείο, συνέχισε, ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για κοροναϊό. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μονάδες αποκλειστικά για κοροναϊό.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιο επέκτασης των μονάδων εντατικής θεραπείας με τη λειτουργία νέων κλινών. Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα υλικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες λόγω αύξησης κρουσμάτων, την επόμενη περίοδο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:38