search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:00
MENU CLOSE

KKE για διάγγελμα Μητσοτάκη: Μετακυλίεται η ευθύνη της δημόσιας υγείας στον λαό – Υπάρχει κίνδυνος

28.04.2020 16:42
Προαναγγελία επικίνδυνων διευθετήσεων στο Αιγαίο βλέπει το ΚΚΕ στην ελληνοϊταλική συμφωνία - Media

 

Κριτική στον πρωθυπουργό ότι εξακολουθεί να μετακυλίει την ευθύνη για την δημόσια υγεία στο λαό, ασκεί το ΚΚΕ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του κράτους.

«Ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους» αναφέρει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ζήτησε μαζί με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, την κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ και των διατάξεων που αφορούν τον περιορισμό λαϊκών ελευθεριών.

Η επόμενη μέρα τονίζει το ΚΚΕ πρέπει να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι αλλά πιο δυνατό να αντιπαλέψει την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταθέσει αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη την αντιμετώπιση της πανδημίας, με στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ανεπάρκειες, ιδιαίτερα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα συνεχίσει δηλαδή να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία των εργαζομένων.

Όμως, ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους.

Επίσης, η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών, που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει το λαό, όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο, για να αντιπαλέψει την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι και οι λαοί. Το μήνυμα “Μένουμε δυνατοί – Δεν μένουμε σιωπηλοί”, πρέπει να ακουστεί τώρα πιο δυνατά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59