search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:14
MENU CLOSE

Βαρουφάκης για διάγγελμα Μητσοτάκη: Δεν ανέφερε πότε θα ξανανοίξει η Δημοκρατία

28.04.2020 18:29
Δυσoίωνος Βαρουφάκης: Προ των πυλών το νέο μνημόνιο (Video) - Media

Ιδιαίτερα επικριτικό για το διάγγελμα Μητσοτάκη ήταν το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα σημείωσε τα εξής:

Ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο του διάγγελμα έδωσε το χρονοδιάγραμμα της δεύτερης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
 
Κλειδί του αφηγήματός του είναι ότι «είμαστε πιο έτοιμοι από το Μάρτιο». Αποδείξεις, κύριε Μητσοτάκη, όχι λόγια. Πόσα τέστ σκοπεύετε να κάνετε, με ποια μεθοδολογία, πόσους ανθρώπους και κλίνες χρειάζεται το σύστημα Υγείας, όχι πόσες προσθέσατε με το σταγονόμετρο και μόνο μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες των υγειονομικών.
 
Ο Πρωθυπουργός έδωσε επίσης το στίγμα της επόμενης μνημονιακής μέρας, η οποία πράγματι θα είναι σκληρή αφού θα περιλαμβάνει ένα 5ο μνημόνιο στο οποίο η Κυβέρνηση σύρθηκε λόγω ατολμίας και υποταγής στους ισχυρούς.
 
Ηχούν έτσι τόσο παράταιρα τα εύσημα που έδωσε στους πολίτες της χώρας, μια και θα ζήσουμε την παγκόσμια πρωτιά να έχουμε τους λιγότερους νεκρούς αλλά τους περισσότερους πεινασμένους.
 
Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε με λεπτομέρεια πότε θα ανοίξει κάθε τομέας της κοινωνικής δραστηριότητας. Ένα μόνο δεν ανέφερε, το σημαντικότερο: πότε θα ξανανοίξει η Δημοκρατία. Πότε δηλαδή θα ξαναλειτουργήσει εν πλήρη σύνθεση το Κοινοβούλιο, (κάτι που θα μπορούσε ήδη να είχε γίνει με τηλεδιάσκεψη όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα το ΜέΡΑ25), πότε και πώς θα προστατευθεί το δικαίωμα της συνάθροισης και της διαμαρτυρίας, και κυρίως πότε θα σταματήσει την πάγια κυβερνητική πρακτική να περνάει νομοσχέδια-δωράκια στους ολιγάρχες εν κρυπτώ και κατά παράβαση κάθε έννοιας πραγματικού σεβασμού στη Βουλή των Ελλήνων.
 
«Η μάσκα θα είναι το το σοβαρό πρόσωπο της ευθύνης μας» είπε σε μια αποστροφή του ο Πρωθυπουργός. Κύριε Πρωθυπουργέ, τα επικοινωνιακά ευφυολογήματα δεν υποκαθιστούν τις σοβαρές πολιτικές. Οι ζωές σώθηκαν, χάρη στη γενναία στάση των πολιτών όπως σωστά είπατε, αλλά στην οικονομία είστε εσείς η απειλή. Εκεί, το σοβαρό σας πρόσωπο, είναι μάσκα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:13