search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51
MENU CLOSE

Με αντεστραμμένα καθίσματα οι αεροπορικές προσπαθούν να δώσουν λύση για τον κορωνοϊό (Photos)

29.04.2020 10:29
Με αντεστραμμένα καθίσματα οι αεροπορικές προσπαθούν να δώσουν λύση για τον κορωνοϊό (Photos) - Media

 

Όταν αποκατασταθούν πλήρως οι εναέριες συνδέσεις από χώρα σε χώρα και οι πολίτες επιτραπεί να ταξιδεύουν ξανά με ελευθερία, το ζητούμενο για τις εταιρίες -στη μετά πανδημίας κορονοϊού εποχή- θα είναι η διάθεση των εισιτηρίων εξαιτίας των αυστηρών κανόνων που θα πρέπει να τηρούνται μέχρι τελείας. Με τα δεδομένα που ισχύουν πλέον οι πτήσεις είναι, φυσικά, ανέφικτο να πραγματοποιούνται πλήρεις, καθώς μεταξύ των ταξιδιωτών θα είναι υποχρεωτικό να μένουν κενά καθίσματα που θα εξασφαλίζουν την απαιτούμενη απόσταση του 1.5-2 μέτρων.

Αναγκαστικά οι αεροπορικές, όπως αναφέρει το news247.gr πόσο μάλλον όσες είναι χαμηλού κόστους, θα περιορίσουν την έκδοση εισιτηρίων κατά 1/3 τουλάχιστον, αν όχι περισσότερο. Εκτός κι αν υιοθετηθεί η αν μη τι άλλο πρωτοποριακή και πρακτική ιδέα ιταλικής εταιρίας, η οποία προκειμένου ν’ ανοίξει τον κύκλο εργασιών της σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα που θα επιτρέψει στις εταιρίες να μην έχουν απώλειες από τα ναύλα.

Ανάποδα στο αεροπλάνο: Η λύση για τα αεροπορικά ταξίδια;

Λαμβάνοντας έμπνευση από τη διπλή όψη του θεού της Αρχαίας Ρώμης Ιανού, όπως τουλάχιστον εξήγησαν, οι σχεδιαστές σκέφτηκαν την αναπροσαρμογή των εσωτερικών χώρων των αεροσκαφών, της καμπίνας δηλαδή, με την τοποθέτηση του μεσαίου καθίσματος κάθε σειράς ανεστραμμένο κατά 180 μοίρες.

Επίσης, κάθε θέση θα περιβάλλεται από ειδικό, παχύ προστατευτικό υλικό στις τρεις πλευρές της, το οποίο θα φυλακίζει και θ’ αποτρέπει τη μετάδοση σταγονιδίων, ενώ ταυτόχρονα θ’ απολυμαίνεται εύκολα από το συνεργείο καθαρισμού. Αφήστε που δεν υπάρχει περίπτωση ο διπλανός να πέφτει προς την μεριά σας για να κοιμηθεί.

Σε περίπτωση που θεωρηθεί ακραία και κοστοβόρα η εν λόγω πρόταση, διατίθεται η εναλλακτική, σαφώς πιο φθηνή λύση και πολύ πιο γρήγορη: της τοποθέτησης μονάχα ενός διαφανούς διαχωριστικού μεταξύ των καθισμάτων για ν’ αποφεύγεται η όποια επαφή με τον διπλανό. Κατά τους εμπνευστές, το Glassafe κάνει ολόκληρη την καμπίνα αρμονική και αισθητικά ελαφριά, εκπληρώνοντας απόλυτα το στόχο της δημιουργίας ενός απομονωμένου όγκου γύρω από τον επιβάτη.

Ανάποδα στο αεροπλάνο: Η λύση για τα αεροπορικά ταξίδια;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα traveller, κάποιες εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει προσφέρουν ‘θωρακισμένες’ θέσεις στην business class, για να μην χάσουν τους τακτικούς πελάτες του, αλλά ενδεχομένως αποφασιστεί η επέκτασή του στην economy.

Βεβαίως, κάθε τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να λάβει την έγκριση των υγειονομικών και κρατικών αρχών.

 Οι εποπτευόμενοι φορείς θα συνεχίσουν τη συστηματική απολύμανση των χώρων των σταθμών, των καθισμάτων, του πατώματος και των χειρολαβών οχημάτων και των συρμών. Επίσης, θα προχωρήσουν στη σήμανση των σημείων αναμονής, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Η χρήση των ανελκυστήρων θα απαγορεύεται, με την εξαίρεση των ατόμων με σοβαρά κινητικά προβλήματα. 

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.
Τέλος, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα, τόσο για την απρόσκοπτη λειτουργία των συγκοινωνιών, όσο και για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ιδιαίτερα σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα.
 

“Δεν μπαίνουμε στο λεωφορείο και στο μετρό όταν έχουμε το παραμικρό σύμπτωμα, τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής, προστατεύουμε την υγεία των συνανθρώπων μας και τη δική μας. Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις”. Αυτό θα είναι και το μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταφορών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51