search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:25
MENU CLOSE

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κριτήρια επιλογής ΜΜΕ για την προβολή του «Μένουμε Σπίτι»

29.04.2020 12:19
Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την βιωσιμότητα του e-ΕΦΚΑ - Media

 

Ερώτηση «για τον προκλητικό αποκλεισμό “ενοχλητικών” εφημερίδων και ιστοτόπων από τη διαφημιστική δαπάνη της εκστρατείας “Μένουμε Σπίτι”» κατέθεσαν προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στ. Πέτσα, 76 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σχετική ΠΝΠ, «πουθενά δεν προβλέπονται τα κριτήρια κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης σε εφημερίδες και ιστοτόπους, καθιστώντας την αδιαφανή αυτή διαδικασία προσβλητική για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου. Είναι μάλιστα, προκλητική και εμφανής η δυσμενής μεταχείριση εκείνων των εντύπων, τα οποία έχουν έντονο αντιπολιτευτικό περιεχόμενο» εκτιμούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποκλεισμού» την κυριακάτικη εφημερίδα «Documento» και τον ιστότοπο Documentonews.gr.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των μέσων που συμμετέχουν στην εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» και με ποια κριτήρια έχουν αποκλειστεί η εφημερίδα «Documento» και ο ιστότοπος Documentonews.gr. Επίσης, ερωτούν γιατί δεν έχει απαντηθεί πρόταση της εφημερίδα «Documento» «για δωρεάν προβολή της συγκεκριμένης διαφημιστικής εκστρατείας με τη χορήγηση ταυτόχρονα του συνόλου της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία». Τέλος, ζητούν τον πλήρη κατάλογο των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στους οποίους χορηγήθηκε μέρος της διαφημιστικής δαπάνης της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15