search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:31
MENU CLOSE

Άρρωστο σκυλί με βαρύ δερματικό νόσημα που έμοιαζε με πληγή σε όλο του το σώμα, βρήκε θαλπωρή και σώθηκε (Photos)

29.04.2020 17:23
Άρρωστο σκυλί με βαρύ δερματικό νόσημα που έμοιαζε με πληγή σε όλο του το σώμα, βρήκε θαλπωρή και σώθηκε (Photos) - Media

 

Εάν κάποιος έβλεπε το συμπαθέστατο σκυλάκι πριν το βρει η οικογένεια που το υιοθέτησε, θα νόμιζε ότι το σκυλί πρόκειται να πεθάνει σύντομα. Η Λάνει ηταν σκυλί του δρόμου και είχε κολλήσει ένα σπάνιο δερματικό νόσημα, το δέρμα του είχε ανοίξει παντού και αιμορραγούσε ακατάσχετα. 


Μέχρι που το βρήκε μια οικογένεια και το πήρε σπίτι της. Οι άνθρωποι της έδειξαν αγάπη της έδωσαν θαλπωρή ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα το πήγαν στον κτηνίατρο. Ο γιατρός έκανε τη διάγνωση του, και άρχισε την ίδια στιγμή να του χορηγεί φάρμακα προκειμένου να σταματήσουν οι πόνοι, να ανακουφιστεί το σκυλί και να θεραπευτεί. Η Λάνει έπασχε από δερματική ψωρίαση και άλλες δευτερογενείς δερματικές λοιμώξεις.

Η δερματική ψωρίαση είναι μια δερματική πάθηση που προκαλεί φαγούρα και προκαλείται από ακάρεα Demodex. Τα περισσότερα υγιή κατοικίδια ζώα έχουν τέτοια ακάρεα, αλλά εάν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός σκύλου είναι ταλαιπωρημένο, μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν έντονη φαγούρα.


Η νέα ιδιοκτήτρια της Λάνει, η γυναίκα που την έσωσε, έκανε μια ανάρτηση στο facebook και έβαλε φωτογραφίες από το σκυλί, πριν και μετά τη θεραπεία.

Έγραψε μάλιστα: «Την παραμονή των Χριστουγέννων, φέραμε στο σπίτι μας ένα εξωγήινο πλάσμα που φοβόμασταν πως θα υπέκυπτε στα τραύματά του λόγω των λοιμώξεων προτού καταφέρουν να την πάμε στον κτηνίατρο. Δεν μπορούσε να δει και αιμορραγούσε επάνω στον καναπέ μας. Αλλά θα τα ξανακάναμε όλα από την αρχή, γιατί σήμερα μπορούμε να αντικρίσουμε ένα όμορφο, γλυκό και υγιές σκύλο που έχει να μοιραστεί μαζί μας πολλά όμορφα πράγματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:31