search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23
MENU CLOSE

Άδωνις για μάσκες: Κατά (!) της διατίμησης γιατί «δεν βοηθάει» – Υπέρ των πάνινων παρότι ο Τσιόδρας τις χαρακτήρισε «προβληματικές»

30.04.2020 09:26
5061547.jpg

 

Το κόστος της μάσκας μίας χρήσης έχει μεν αυξηθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης, ωστόσο «σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά, όπως έγινε και για τα αντισηπτικά», εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για την εγχώρια παραγωγή, με τη λειτουργία δύο εργοστασίων μεγάλης παραγωγής μασκών αλλά και με μικρές βιοτεχνίες οπότε διασφαλίζεται μηνιαία παραγωγή που θα ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια μάσκες ενώ, συμπλήρωσε ότι έχει δημιουργηθεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου καταγράφονται όλα τα αποθέματα της χώρας σε υγειονομικό εξοπλισμό και εκεί εμφανίζεται, σήμερα, απόθεμα σε μάσκες μίας χρήσης περισσότερων από 25 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Επιχειρώντας να απαντήσει στο πλήθος των ερωτημάτων που προκαλεί στους πολίτες η ραγδαία αύξηση της τιμής των μασκών, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε πως η αύξηση της ζήτησης έχει αντίκτυπο στην τιμή, ωστόσο πρότεινε και τη χρήση της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά.

Προφανώς η προτροπή Γεωργιάδη προς τους πολίτες να καταφύγουν στη χρήση της πάνινης μάσκας εξηγείται από το μεγάλο κόστος που καλούνται να επωμιστούν τα νοικοκυριά από την καθημερινή χρήση ιατρικής μάσκας κόστους 1 ευρώ έκαστη. 

Όμως ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας κ. Τσιόδρας έχει προ ημερών αναφερθεί στους κινδύνους που ενέχει η χρήση πάνινης μάσκας ή φουλαριών, όπως γίνεται π.χ. στις ΗΠΑ. 

Ιδού τι έχει πεί σχετικά: 

Όχι διατίμηση!

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή διατίμησης ή για δωρεάν μάσκες ο υπουργός απάντησε ότι η ίδια συζήτηση είχε γίνει, πριν λίγο καιρό, για τα αντισηπτικά αλλά όπως ομαλοποιήθηκε αυτή η αγορά το ίδιο θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα κράτος που να μπορεί να δώσει δωρεάν όλες τις μάσκες που θα χρειαστούν οι πολίτες αλλά ούτε και η διατίμηση θα βοηθούσε όπως φάνηκε από το παράδειγμα της Ιταλία που η διατίμηση δεν αποτέλεσε λύση για την επάρκεια.

Διαβάστε σχετικάΜάσκες: Ο μεγάλος υγειονομικός κίνδυνος που κρύβεται πίσω από την κυβερνητική εμμονή των προστίμων

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23