search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:48
MENU CLOSE

Σπίρτζης «καρφώνει» Πατούλη: Εγκληματική αδράνεια της Περιφέρειας για την κλινική «Ταξιάρχαι»

30.04.2020 14:27
Σπίρτζης «καρφώνει» Πατούλη: Εγκληματική αδράνεια της Περιφέρειας για την κλινική «Ταξιάρχαι» - Media

 

Σφοδρή επίθεση στην Περιφέρεια Αττικής εξαπολύει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, για την υπόθεση της κλινικής στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Αναλυτικά, ο Χ. Σπίρτζης αναφέρει:

Παραδοχή εγκληματικής αδράνειας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοΐου (Covid – 19) συνιστά η σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τον υγειονομικό έλεγχο στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, που διενεργήθηκε με καθυστέρηση και εσπευσμένα, στις 28 Απριλίου 2020, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή μας, στις 27 Απριλίου 2020!
 
Βέβαια, όταν αναδείξαμε το πρόβλημα που υπάρχει στην συγκεκριμένη κλινική, τις ιδιωτικές κλινικές και το πλαίσιο ελέγχων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης μας επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να απαντά επί της ουσίας.
 
Με τη σημερινή του ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Πατούλης:
 
– Παραδέχεται ότι η αρμόδια κατά το Νόμο τριμελής Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε μόλις την 28η Απριλίου 2020, δηλαδή μία ημέρα μετά την δική μας ανακοίνωση, στον έλεγχο της κλινικής στην οποία παρουσιάστηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων covid-19, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ασθενών συμπολιτών μας και τη θέση σε κίνδυνο δεκάδων ασθενών συμπολιτών μας και του προσωπικού της κλινικής.
 
– Παραδέχεται ότι το προσωπικό της κλινικής ήταν ελλιπές διότι, όπως δηλώθηκε από τους υπεύθυνους της κλινικής, μέρος του βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω Covid-19.
 
– Παραδέχεται ότι η τριμελής επιτροπή ορίστηκε από τον κατ΄επιλογήν του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Αθανάσιο Βαθιώτη.
 
Αναμένουμε την έκθεση της Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.
 
Επειδή μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, αλλά αντιθέτως στην αρχική της ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε να αποπροσανατολίσει αντί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε, δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφία από την ιστοσελίδα της κλινικής «Ταξιάρχαι» με την οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κατ’ επιλογήν του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Αθανάσιος Βαθιώτης υπήρξε συνεργάτης της κλινικής.
Πώς, αλήθεια, εξηγείται ότι η Επιτροπή Ελέγχου που όρισε ο κατ’ επιλογήν του κυρίου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Βαθιώτης δεν είχε προβεί στη διενέργεια ελέγχου ούτε πριν ούτε μετά την εμφάνιση κρουσμάτων;
 
Πώς αλήθεια εξηγείται, μετά από όλα αυτά, ότι ο κατ’ επιλογήν του κυρίου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Βαθιώτης παραμένει ακόμη στη θέση του;
 
Πώς εξηγείται ότι δεν έχουμε πάρει καμία υπεύθυνη απάντηση από τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση;
 
Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη της κοινωνίας, στην Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με υπευθυνότητα.
 
Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης όλων!!!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:47