search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:44
MENU CLOSE

Οι εμμονές του Τραμπ – Σοκ προκάλεσαν οι… προτάσεις του για υπεριώδες φως και ενέσιμο απολυμαντικό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2123
30-4-2020
03.05.2020 03:00
donald.jpg

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι διαθέτει ταλέντο στην επιστήμη και την ιατρική και ότι, αν η ζωή του είχε διαφορετική κατεύθυνση, θα μπορούσε να υπερέχει σε αυτούς τους τομείς, παρά στις επιχειρήσεις και την πολιτική.

«Μου αρέσει αυτό το πράγμα. Το καταλαβαίνω πραγματικά» είπε ο Τραμπ ύστερα από περιοδεία στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις αρχές Μαρτίου. «Οι άνθρωποι εκπλήσσονται που το καταλαβαίνω. Κάθε ένας από αυτούς τους γιατρούς είπε: “Πώς το γνωρίζετε τόσο καλά αυτό;”. Ίσως έχω μια φυσική ικανότητα. Ίσως θα έπρεπε να το έκανα αντί να θέσω υποψηφιότητα για την Προεδρία».

Το 2018, μιλώντας για την απειλή από την κλιματική κρίση, ο Τραμπ είπε:
«Όχι, όχι. Κάποιοι το λένε έτσι και κάποιοι το λένε διαφορετικά. Θέλω να πω ότι έχετε επιστήμονες και από τις δύο πλευρές. Ο θείος μου ήταν μεγάλος καθηγητής στο MIT για πολλά χρόνια. Δρ Τζον Τραμπ. Και δεν του μίλησα γι’ αυτό το συγκεκριμένο θέμα, αλλά έχω ένα φυσικό ένστικτο για την επιστήμη και θα πω ότι έχετε επιστήμονες και από τις δύο πλευρές του ζητήματος».
Και στην προεκλογική του εκστρατεία το 2016, ο Τραμπ είπε ότι ο «σούπερ ιδιοφυής» θείος του, ο δρ Τζον Τραμπ, του είχε εξηγήσει την πυρηνική ενέργεια πριν από τρεις δεκαετίες. Αναφερόμενος στα πυρηνικά, είπε: «Ο θείος μου ήταν ένας σπουδαίος καθηγητής και επιστήμονας και μηχανικός, ο δρ Τζον Τραμπ, στο MIT. Καλά γονίδια, πολύ καλά γονίδια, εντάξει, πολύ έξυπνος» είπε για τον εαυτό του.

Τους τρέλανες όλους. Γιατί;
Όλα αυτά μας φέρνουν στο βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου, στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου, όταν ο Τραμπ, ο οποίος, χωρίς βεβαίως να είναι γιατρός ή επιστήμονας, σκέφτηκε πιθανές θεραπείες για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα είπε:
● «Ας υποθέσουμε ότι χτυπάμε το σώμα με ένα τεράστιο – είτε είναι υπεριώδες είτε πολύ ισχυρό – φως και νομίζω ότι είπατε πως δεν έχει ελεγχθεί, αλλά πρόκειται να το δοκιμάσετε. Και τότε είπα, υποθέτοντας ότι έχετε φέρει το φως μέσα στο σώμα, το οποίο μπορείτε να κάνετε είτε μέσω του δέρματος είτε με κάποιον άλλο τρόπο, και νομίζω ότι είπατε ότι θα το δοκιμάσετε και αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον»…
● «Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε. Έτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους γιατρούς. Αλλά μου ακούγεται ενδιαφέρον. Έτσι, θα δούμε. Αλλά ολόκληρη η ιδέα του φωτός, ο τρόπος που τον σκοτώνει σε ένα λεπτό, είναι πολύ δυνατή».

Ουσιαστικά ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρότεινε:
● Κατανάλωση ή, με άλλον τρόπο, εισαγωγή μιας πηγής υπεριώδους φωτός στο σώμα μας.
● Ένεση απολυμαντικού στο σώμα μας για να κάνουμε «καθαρισμό» στους πνεύμονές μας.
Αυτό θα ήταν πραγματικά αστείο αν ο Τραμπ δεν ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, της ισχυρότερης χώρας του κόσμου, και αν δεν βρισκόμασταν εν μέσω μιας πανδημίας, όπου οι άνθρωποι, μέσα στην απελπισία τους, έχουν ήδη δείξει ότι μπορούν να κάνουν κάθε είδους τρελά πράγματα για να «θεραπεύσουν» τον εαυτό τους.

Πήγε να τα μαζέψει, αλλά…
Ωστόσο, επειδή ο Τραμπ είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τα γελοία σχόλιά του έπρεπε να αντικρουστούν αμέσως από τους ειδικούς υπό τον φόβο ότι οι ισχυρισμοί του θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο αμερικανικός Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για τη χρήση απολυμαντικών:
● «Ποτέ μην εφαρμόζετε το προϊόν στον εαυτό σας ή σε άλλους. Μην καταναλώνετε απολυμαντικά προϊόντα». 
● «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)» ανακοίνωσε η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια εταιρεία των προϊόντων Lysol και Dettol.

Το συμπέρασμα είναι ότι ένας κυβερνητικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες απολυμαντικών προϊόντων στον κόσμο υποχρεώθηκαν να τοποθετηθούν για τις εξωφρενικές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου.
Μάλιστα ο Τραμπ προσπάθησε να «σουλουπώσει» τις δηλώσεις της Πέμπτης και τις παρουσίασε ως ένα απλό αστείο. Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους την επόμενη μέρα απάντησε ότι «φυσικά» δεν ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν ένεση με απολυμαντικό. Στη συνέχεια, επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λες και φταίνε αυτά για τα λόγια που ξεστόμισε: «Ειπώθηκε σαρκαστικά. Τέθηκε με τη μορφή ερώτησης από μια ομάδα εξαιρετικά εχθρικών ανθρώπων, δηλαδή στα ψευδόμενα μέσα ενημέρωσης».

Έπειτα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο ότι οι καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία της Covid-19 δεν αξίζουν να σπαταλά τον χρόνο του.
● «Ποιος είναι ο σκοπός να έχουμε συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο όταν τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν μόνο εχθρικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αρνούνται να μεταδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια ή τα γεγονότα» έγραψε.
● «Κερδίζουν ρεκόρ τηλεθέασης και ο αμερικανικός λαός δεν παίρνει τίποτε άλλο εκτός από ψευδείς ειδήσεις. Δεν αξίζουν ο χρόνος και η προσπάθεια!» πρόσθεσε.
Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχουν άνθρωποι που έλαβαν σοβαρά υπόψη αυτά που είπε ο Τραμπ την Πέμπτη. Τα λόγια του έχουν επιρροή και αντίκτυπο επειδή είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι ο ίδιος φαίνεται να μην το καταλαβαίνει – ή να μην τον νοιάζει – είναι πραγματικά επικίνδυνο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29