search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:45
MENU CLOSE

Πώς ο κορωνοϊός αλλάζει (ξανά) τη δουλειά στο γραφείο

30.04.2020 17:08
Πώς ο κορωνοϊός αλλάζει (ξανά) τη δουλειά στο γραφείο - Media

 

Πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια, όταν κάποιος ήθελε να οπτικοποιήσει την γραφειοκρατία και την “γκρίζα” ζωή στα γραφέια, αρκούσε μια εικόνα: ένας μεγάλος χώρος, όπου δεκάδες υπάλληλοι ήταν χωμένοι στα γραφεία τους, ο καθένας μέσα στο χώρισμά του, να εργάζονται.

Από την εποχή της .άνθησης των start-ups, η αρχιτεκτονική των γραφείων άλλαξε: ανοιχτοί χώροι με όσο το δυνατόν περισσότερα παράθυρα για φυσικό φως, μεγάλα γραφεία στα οποία οι εργαζόμενοι δούλευαν σαν σε ομάδες, χρώματα, ακόμα και εργασία στο… όρθιο.

Και, φυσικά, ούτε συζήτηση για εταιρείες-γίγαντες, όπως η Apple ή η Google, που τα “αρχηγεία” τους περιλαμβάνουν εστιατόρια, γυμναστήρια, σαλόνια για χαλάρωση, παιδότοπους και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Και μετά ήλθε η πανδημία του κορωνοϊού.

Για την ώρα πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν να φέρουν τους υπαλλήλους τους πίσω στα γραφεία, προτιμώντας την υγειονομική ασφάλεια της τηλε-εργασίας, ωστόσο, αυτό -όλοι το καταλαβαίνουν- δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Έτσι, σύμφωνα με το Wired, το γραφείο με τα χωρίσματα αρχίζει να αποτελεί και πάλι τη λύση ανάγκης ώστε να διατηρηθεί στο μέτρο του εφικτού η κοινωνική απόσταση που ο κορωνοϊός έχει επιβάλλει στη ζωή μας.

Αναμένεται πολύ πλεξιγκλάς, πολλά χωρίσματα από ξύλο ή άλλα προϊόντα και άπειρα μπουκάλια απολυμαντικού χεριών και μαντηλάκια. Ήδη εταιρείες υποδομής γραφείου κινητοποιούνται για να μετατρέψουν τους ανοιχτούς χώρους σε… ασφαλείς χώρους για τους εργαζόμενους.

Έτσι, ο κορωνοϊός επιστρέφει στο παρελθόν το μέλλον της δουλειάς γραφείου…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:41