search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Ινδικός… «πάγος» στη Ρωσία για αγορά των Su-57

30.04.2020 17:56
Απίστευτο: Το Su-57 προστατεύει τους πιλότους ακόμα και από... πυρηνική έκρηξη - Media

 

Το stealth μαχητικό Su-57 αποτελεί το καμάρι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία αναμένεται σύντομα να το εντάξει κανονικά στο δυναμικό της. 

Παράλληλα, αποτελεί και ένα οπλικό σύστημα που η Μόσχα “καίγεται” να πουλήσει και σε άλλες χώρες και οι λόγοι είναι πολλοί.

Πρώτον, αν αρχίσει να πουλιέται εκτός Ρωσίας, θα βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για την ανάπτυξη των νέων κινητήρων για το αεροσκάφος.

Δεύτερον, με το Su-57 η Ρωσία θέλει να μπει σε αγορές που ενδιαφέρονται για μαχητικά 5ης γενιάς, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν να προμηθευτούν τα αμερικανικά F-35.

Τρίτον, θέλουν να αποδείξουν ότι το μαχητικό τους μπορεί να συναγωνιστεί επάξια τα περίφημα F-22 και F-35 των ΗΠΑ και ότι είναι μπροστά από τις προσπάθειες της Κίνας.

Ωστόσο, η Μόσχα βίωσε μια μεγάλη απογοήτευση, όταν οι συζητήσεις με το Νέο Δελχί για την αγορά του Su-57 από την Ινδία κατέληξαν σε ναυάγιο.

Για την ακρίβεία, Ρωσία και Ινδία ανέπτυσσαν μαζί το νέο ρωσικό μαχητικό, ωστόσο, το 2018 η Ινδία αποχώρησε από τη συνεργασία.

Το χειρότερο, όμως, είναι οι λόγοι που το Νέο Δελχί επικαλέστηκε προκειμένου να διακόψει τη συνεργασία με τη Μόσχα για το stealth μαχητικό.

Σύμφωνα με το National Interest, οι Ινδοί μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας επικαλέστηκαν μεγάλο κόστος, μηχανικά προβλήματα και παλιούς αναξιόπιστους κινητήρες.

Για την ακρίβεια οι Ινδοί υποστήριζαν ότι το ραντάρ ήταν προβληματικό και ότι το πλαίσιο του σκάφους προκαλούσε ανησυχίες για τις stealth ιδιότητές του.

Το «χτύπημα» ήταν βαρύ, καθώς η Ινδία σκόπευε να αποκτήσει 144 Su-57 και επένυε περίπου έξι δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του μαχητικού.

Πάντως, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τα παράπονα των Ινδών ίσως είχαν και πολιτικό κίνητρο, καθώς το Νέο Δελχί συζητούσε με τη Γαλλία για την απόκτηση του περίφημoυ Rafale.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:26