search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:42
MENU CLOSE

Η ζωή μας θέατρο ή το θέατρο της ζωής μας…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2123
30-4-2020
02.05.2020 03:00
test-aytognosias-poio-ueatro-elegxoy-paizete-750×400-1.jpg

 

Νιώθω περήφανος που εδώ και δέκα χρόνια είμαι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί καλλιτεχνικών θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, και για την αθόρυβη και δημιουργική δουλειά που γίνεται στο «αιώνιο σπίτι» του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που διευθύνει πάντα με σοβαρότητα και διορατικότητα η Ξένια Καλδάρα, ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της εποχής και μας καλεί να δημιουργήσουμε ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο με τις αφορμές που μας κράτησαν όρθιους, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ που μπορεί να γεννηθεί στην περίοδο της καραντίνας.

Τα έργα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα, έως τριάντα (30) σελίδες και έως τρεις (3) χαρακτήρες (ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας).

«Πανδημία», «δυστοπία», «ιός», λέξεις που μέχρι τώρα τις διαβάζαμε σε περιγραφή ταινιών ώσπου, περίπου στα μέσα Μαρτίου, γίναμε εμείς οι πρωταγωνιστές των ταινιών αυτών. Τα δύσκολα είναι καιρός να τα αφήσουμε πίσω. Όλοι όμως έχουμε μια ιστορία αγάπης, πάθους, ίσως χαράς και γέλιου, να διηγηθούμε για τις μέρες αυτές…

Οι ενδιαφερόμενοι θα διαλέξουν έναν από τους παρακάτω τίτλους εμβληματικών ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη και θα εμπνευστούν από αυτόν για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία καραντίνας:

  1.  Το τελευταίο ψέμα.
  2.  Κυριακάτικο ξύπνημα.
  3.  Το κορίτσι με τα μαύρα.
  4.  Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά.

Θα επιλεγούν τέσσερα έργα – ένα από κάθε τίτλο – και θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, προβάλλοντας την αισιόδοξη πλευρά που μπορεί να έχει η ζωή ακόμα και στην πιο δύσκολη κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα έργα τους έως την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να κατοχυρώσουν το θεατρικό τους έργο στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Να στείλουν το έργο τους σε pdf μορφή, με το πιστοποιητικό κατοχύρωσης και το ονοματεπώνυμό τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες παραγωγής Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου και Πηγή Πιφέα στο mail: [email protected].

– Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Τ.Κ. 17778, τηλ. 2103418550 και 2103418579

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:41