27/01/2021 06:22:52
2.5.2020 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2123 στις 30-4-2020

Η ζωή μας θέατρο ή το θέατρο της ζωής μας…

Η ζωή μας θέατρο ή το θέατρο της ζωής μας… - Media

 

Νιώθω περήφανος που εδώ και δέκα χρόνια είμαι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί καλλιτεχνικών θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, και για την αθόρυβη και δημιουργική δουλειά που γίνεται στο «αιώνιο σπίτι» του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που διευθύνει πάντα με σοβαρότητα και διορατικότητα η Ξένια Καλδάρα, ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της εποχής και μας καλεί να δημιουργήσουμε ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο με τις αφορμές που μας κράτησαν όρθιους, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ που μπορεί να γεννηθεί στην περίοδο της καραντίνας.

Τα έργα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα, έως τριάντα (30) σελίδες και έως τρεις (3) χαρακτήρες (ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας).

«Πανδημία», «δυστοπία», «ιός», λέξεις που μέχρι τώρα τις διαβάζαμε σε περιγραφή ταινιών ώσπου, περίπου στα μέσα Μαρτίου, γίναμε εμείς οι πρωταγωνιστές των ταινιών αυτών. Τα δύσκολα είναι καιρός να τα αφήσουμε πίσω. Όλοι όμως έχουμε μια ιστορία αγάπης, πάθους, ίσως χαράς και γέλιου, να διηγηθούμε για τις μέρες αυτές…

Οι ενδιαφερόμενοι θα διαλέξουν έναν από τους παρακάτω τίτλους εμβληματικών ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη και θα εμπνευστούν από αυτόν για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία καραντίνας:

  1.  Το τελευταίο ψέμα.
  2.  Κυριακάτικο ξύπνημα.
  3.  Το κορίτσι με τα μαύρα.
  4.  Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά.

Θα επιλεγούν τέσσερα έργα – ένα από κάθε τίτλο – και θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, προβάλλοντας την αισιόδοξη πλευρά που μπορεί να έχει η ζωή ακόμα και στην πιο δύσκολη κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα έργα τους έως την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να κατοχυρώσουν το θεατρικό τους έργο στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Να στείλουν το έργο τους σε pdf μορφή, με το πιστοποιητικό κατοχύρωσης και το ονοματεπώνυμό τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: production-dept@mcf.gr

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες παραγωγής Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου και Πηγή Πιφέα στο mail: production-dept@mcf.gr.

- Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Τ.Κ. 17778, τηλ. 2103418550 και 2103418579

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.