search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:43
MENU CLOSE

Φίλης για το άνοιγμα των σχολείων: Ο κ. Τσιόδρας ουσιαστικά αποδέχθηκε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

30.04.2020 18:35
Φίλης: Η Κεραμέως στήνει «Βig brother και ριάλιτι στις τάξεις» - Media

 

Στα όσα είπε ο Σωτήρης Τσίοδρας για το άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι υπάρχει αντίφαση στα λεγόμενα του λοιμωξιολόγου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «χθες διατυπώσαμε με επιχειρήματα την αντίρρησή μας στο άνοιγμα των σχολείων που αποφάσισε η κυβέρνηση, πλην βεβαίως, της Γ’ Λυκείου. Σήμερα ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μέγιστη επιφύλαξη αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

“Μέγιστη επιφύλαξη” και σύμφωνη γνώμη να ανοίξουν τα σχολεία είναι μέγιστη αντίφαση. Εκτός, αν ο κ. Τσιόδρας ήθελε σήμερα να στείλει ένα σχεδόν άμεσο μήνυμα στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αποποιούμενος την ευθύνη.
 
Και, μάλιστα, όπως είπε στη συνέχεια, αυτό μπορούν να το κάνουν με την προσκόμιση μιας απλής δήλωσης, χωρίς να ελέγχεται -και σωστά- η επίκληση των λόγων απουσίας των παιδιών. Δηλαδή, και εδώ το κράτος επαφίεται στην περίφημη “ατομική ευθύνη”, των γονέων εν προκειμένω.
 
Με τη σημερινή του εμφάνιση, ο κ. Τσιόδρας ουσιαστικά αποδέχθηκε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την άρον-άρον επαναλειτουργία των σχολείων για μόλις 10 ημέρες. Και κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα και μικροκομματικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και ριψοκίνδυνοι πειραματισμοί με την υγεία των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:43