search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Τραμπ: Πεπεισμένος πως ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο – Εξετάζει επιβολή δασμών στην Κίνα

01.05.2020 12:57
Δημοσκόπηση των NBC-WSJ: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ» λένε 8 στους 10 αμερικανοί  - Media

 

Το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να θέσουν νέους δασμούς στην Κίνα, ως αντίποινα για την έξαρση του κορονοίού, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα μπορούσα να το κάνω διαφορετικά, θα μπορούσα να κάνω το ίδιο πράγμα αλλά για περισσότερα χρήματα, απλώς θέτοντας δασμούς» δήλωσε το Τραμπ, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει η σκέψη οι ΗΠΑ να ακυρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την Κίνα, ως τιμωρία για την έξαρση του κορονοϊού.

Νωρίτερα την Πέμπτη, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέταζαν διάφορα μέτρα αντιποίνων κατά της Κίνας για την πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης των αμερικανικών οικονομικών υποχρεώσεων προς την Κίνα, με τη μορφή χρεών.

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως η μη καταβολή των χρεών προς την Κίνα θα μπορούσε να βλάψει την τιμή του αμερικανικού δολαρίου.

Επιπλέον, ο Τραμπ δήλωσε πως η Κίνα από ότι φαίνεται, προσπαθεί να εμφανιστεί πιο «ανοιχτή» προς τις ΗΠΑ, σχετικά με την έξαρση του COVID-19.

Ο Τραμπ πεπεισμένος πως ο COVID-19 προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως από πράγματα που έχει παρατηρήσει, του έχει δοθεί η πεποίθηση πως η ασθένεια του COVID-19 προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία αντιτίθεται σε δηλώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως της εκπροσώπου του Π.Ο.Υ., Φαντέλα Τσάιντ, η οποία στις 21 Φεβρουαρίου είχε δηλώσει «όλες οι αποδείεξεις υποδεικνύουν πως ο ιός έχει ζωϊκή προέλευση και δεν έχει κατασκευαστεί ή τροποποιηθεί σε εργαστήριο ή οπουδήποτε αλλού».

Ο Τραμπ για ενδεχόμενη εμπλοκή της Κίνας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

Νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε πως η Κίνα θα προτιμούσε για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τον Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ο Τραμπ χαρακτηρίζει «κοιμισμένο Τζο», αφού όπως υποστηρίζει με αυτόν τον τρόπο η Κίνα «θα φέρει τη χώρα μας σε μια διαδρομή όπως ποτέ άλλοτε».

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως η Κίνα «θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να χάσω» στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, μέσω του εκπροσώπου του, δήλωσε πως το Πεκίνο δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ και δεν επιθυμεί να εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:15