search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:12
MENU CLOSE

«Νεκρός κατά 99% ο Κιμ Γιόνγκ Ουν» – Τι λέει βορειοκορεάτης πολιτικός

01.05.2020 15:38
Ο Κιμ «βρυχάται» και πάλι: Κατασκευάζει υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων - Media

 

Τα σενάρια για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πληθαίνουν και αυτή τη φορά ήταν η σειρά ενός βορειοκορεάτη νομοθέτη, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, του Τζι Σονγκ-Χο, να ισχυριστεί πως ο Κιμ «είναι κατά 99% νεκρός και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη».

Ο βορειοκορεάτης πολιτικός ανέφερε, μάλιστα, στις δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πως οι αρχές της χώρας θα ανακοινώσουν τον θάνατο του ηγέτη τους μέσα στο σαββατοκύριακο. «Αναρωτήθηκα για πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Τζι και συνέχισε: «Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι στο 99%. Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής».

Ο Τζι Σονγκ-Χο δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, είναι πιθανό να αναλάβει τα καθήκοντά του σε περίπτωση θανάτου του.

Ο Ουν είχε ήταν απών από τον εορτασμό των γενεθλίων του παππού του, του ιδρυτή του έθνους, Kim Il Sung, στις 15 Απριλίου, πυροδοτώντας εικασίες για την υγεία του. Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν, φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου στο νομαρχιακό θέρετρο Χουνγκσάν του Όρους Κουμγκάνγκ και ανέρρωνε σε μια βίλα στη περιοχή.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊβάν, αναφέρθηκε στον Κιμ σε μια κυβερνητική ακρόαση την Πέμπτη, λέγοντας ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι «άρρωστος» και η χώρα του θα βρεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που χρειαστεί να οριστεί ο διάδοχός του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11