search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Ν. Σοφιανός: Οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς είναι επένδυση για την επόμενη ημέρα της κρίσης

02.05.2020 11:15
sofianos.jpg

 

«Οι συγκλονιστικές, συμβολικές, κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς που έγιναν στο Σύνταγμα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έδειξαν ότι υπάρχει ένα σημαντικό δυναμικό στο εργατικό κίνημα το οποίο δεν είναι διατεθειμένο να βάλει ξανά το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη, δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει ξανά τα σπασμένα μιας κρίσης για την οποία δεν φταίει», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «MEGA». «Αυτή η εικόνα είναι μια σημαντική επένδυση για την επόμενη μέρα της κρίσης, που οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπουν σε καμία μείωση των ήδη λεηλατημένων δικαιωμάτων και του εισοδήματος τους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ βλέπει για την «επόμενη μέρα» επανάληψη των μνημονίων, ο Ν. Σοφιανός υποστήριξε πως «ήδη δείχνουν που πάνε τα πράγματα: 140.000 απολύσεις μέσα στον Μάρτιο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται στη “γκρίζα” ζώνη της αναστολής των συμβάσεών τους, χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τουρισμό και πολιτισμό που ξέρουν ότι θα είναι άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα, η πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών που είναι καταχρεωμένα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:40