search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:32
MENU CLOSE

Ν. Αναστασιάδης: Πρόσθετη η ευθύνη όλων μας για την έναρξη χαλάρωσης μέτρων

03.05.2020 20:15
Ν. Αναστασιάδης: «Ζητώ την κατανόηση και υπομονή σας» - Media

 

Οφείλουμε όλοι με τη συμπεριφορά μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμπολίτες μας, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία αρχίζει από τη Δευτέρα.

«Αύριο κάνουμε τα πρώτα δειλά βήματα εξόδου από τα καταφύγια μας. Αυτό δημιουργεί μια πρόσθετη ευθύνη. Οφείλουμε όλοι με τη συμπεριφορά μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμπολίτες μας», αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Με αυστηρότητα, προσθέτει, «να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα ατομικής υγιεινής και των όρων υγειονομικής ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στους χώρους που επισκεπτόμαστε».

«Λίγο ακόμα. Με σύνεση, συνέπεια και υπομονή θα τα καταφέρουμε», καταλήγει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νέα κρούσματα

Οκτώ άνθρωποι διαγνώστηκαν ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Κύπρο, σε σύνολο 1.968 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 872 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 8 από σύνολο 1.968 εργαστηριακών διαγνώσεων».

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 προκύπτουν:

-Από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 71 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

-Από σύνολο 231 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

-Από σύνολο 176 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα.

-Από σύνολο 229 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, προέκυψαν 2 κρούσματα.

-Από σύνολο 1.162 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 θετικά αποτελέσματα.

-Από 99 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

-Από δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή διάγνωση.

-Από το πρόγραμμα των 20.000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 19.035 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 12 άτομα, με δύο εξ αυτών να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. «Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο», προστίθεται.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά πέντε ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής.

Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι «κρίσιμη αλλά σταθερή». Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15