search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:53
MENU CLOSE

Αρλούμπες Πομπέο: Είπε ότι αποδεδειγμένα ο ιός προέρχεται από κινεζικό εργαστήριο και αυτοαναιρέθηκε αμέσως μετά

04.05.2020 09:08
Ο Πομπέο «πυροβολεί» την Τουρκία: Υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ, κάνει «δώρο» στη Ρωσία με τους S-400 - Media

 

Σε πλήρη σύγχυση φαίνεται ότι είναι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την «γραμμή» Τραμπ πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού ξεκίνησε από εργαστήριο στην Κίνα.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην εκπομπή «This Week» του ABC ισχυρίστηκε ξανά το ίδιο σενάριο, χωρίς φυσικά να παρουσιάσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, ενώ αμέσως μετά έσπευσε να υποστηρίξει ότι συμφωνεί με την επιστημονική κοινότητα που αποκλείει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ότι από εκεί ξεκίνησε. Μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι αυτό προήλθε από αυτό το εργαστήριο στο Γουχάν», δήλωσε αρχικά ο Μάικ Πομπέο.

Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι η αμερικανική ιατρική κοινότητα έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία είναι κατηγορηματική ότι ο νέος κορωνοϊός δεν είναι ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Αυτό είναι σωστό. Συμφωνώ μ’ αυτό».

Λίγες ώρες μετά, σε νέα του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Πομπέο έδειχνε να παραμένει «χαμένος στην μετάφραση».

«Δεν ξέρουμε αν ο ιός προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν. Δεν ξέρουμε αν προήλθε από την αγορά ή από κάποιο άλλο μέρος. Δεν γνωρίζουμε αυτές τις απαντήσεις», σημείωσε.

Το Πεκίνο, από την πρώτη στιγμή, έχει απορρίψει το σενάριο ότι ο ιός «δραπέτευσε» από το δικό της εργαστήριο, πολύ περισσότερο εσκεμμένα.

Και μάλλον, η αδυναμία εξερευσης… αποδεικτικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει τρομέρη σύγχυση και αμηχανιά στην αμερικάνικη πλευρά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:50